Foto av Tacogryta från WW ViktVäktarna

Tacogryta

13
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Den goda tacokryddan kan användas i många olika rätter. Här har vi gjort en härlig gryta med strimlat kött istället för färs.

Ingredienser

Bog/märgpipa, nöt

500 g

Japansk soja

3 msk

Margarin flytande 80%

1 msk

Lök

1 st, röd/röda

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Tomater, hela konserverade

1 förp

Taco kryddmix

1 påse(ar)

Ris, okokt

2 dl

Sallad

3 dl

Paprika

2 st, olika färg

Majs

2 dl

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Persilja

1 msk

Instruktioner

  1. Strimla köttet och blanda med sojan. Bryn det i margarin och lägg över i en gryta. Strimla löken, kärna ur och finhacka chilin, lägg det i grytan. Tillsätt tomater, kryddmix och låt grytan sjuda 25-30 minuter. Koka riset. Blanda samman såsen och krydda med salt och peppar. Servera grytan med ris, sås och grönsaker.