Tagliatelle med krämig laxsås

Bli medlem idag!
Just nu - 0 kr första mån!
Välj medlemskap
Total tid:
40min
Förberedelse:
20min
Tillagningstid:
20min
Portioner:
4
Svårighetsgrad:
Medel

Mmm... Lax, dragon, vitt vin, paprika tillsammans med mycket annat gott i en krämig sås till pasta. Så gott!

Ingredienser
  • 500 g Lax
  • 140 g Pasta okokt (typ spaghetti), tagliatelle
  • 1 st Paprika, röd
  • 1/2 st Purjolök
  • 1 tsk Curry
  • 1 krm Cayennepeppar
  • 2 tsk Margarin flytande 80%
  • 2 dl Matlagningsvin, vitt
  • 1 st Fiskbuljongtärning
  • 1 1/2 msk Tomatpuré
  • 1 tsk Dragon
  • 1 tsk Körvel
  • 1 1/2 dl Matlagningsgrädde 4%
  • 2 dl Fraiche 5%
  • 2 dl Sallad
Instruktioner

Skär lax i bitar. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.

Tärna paprika och strimla purjolök. Fräs curry och cayennepeppar i margarin i en gryta. Lägg ner paprika och purjolök, fräs på svag värme några minuter.

Häll på matlagningsvin, smula ner buljongtärning, blanda ner tomatpuré och krydda med dragon och körvel. Häll på matlagningsgrädde och låt sjuda på svag värme i 10 minuter.

Blanda ner fraiche och lägg i laxbitarna och låt sjuda på svag värme i ca 5-10 minuter. Servera med pasta och sallad.

Anteckning
För tjockare sås red med såsredning innan du lägger i laxen.

Bli medlem idag!

Sök bland 1000-tals recept i vår app!