Tagliatelle med krämig laxsås

Bli medlem idag!
Just nu 20% rabatt!
Sen är det bara att söka bland recepten i appen och på hemsidan.
Välj medlemskap
Total tid:
40min
Förberedelse:
20min
Tillagningstid:
20min
Portioner:
4
Svårighetsgrad:
Medel
Ingredienser
  • 500 g Lax
  • 140 g Pasta okokt (typ spaghetti), tagliatelle
  • 1 st Paprika, röd
  • 1/2 st Purjolök
  • 1 tsk Curry
  • 1 krm Cayennepeppar
  • 2 tsk Margarin flytande 80%
  • 2 dl Matlagningsvin, vitt
  • 1 st Fiskbuljongtärning
  • 1 1/2 msk Tomatpuré
  • 1 tsk Dragon
  • 1 tsk Körvel
  • 1 1/2 dl Matlagningsgrädde 4%
  • 2 dl Fraiche 5%
  • 2 dl Sallad
Instruktioner

Skär lax i bitar. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.

Tärna paprika och strimla purjolök. Fräs curry och cayennepeppar i margarin i en gryta. Lägg ner paprika och purjolök, fräs på svag värme några minuter.

Häll på matlagningsvin, smula ner buljongtärning, blanda ner tomatpuré och krydda med dragon och körvel. Häll på matlagningsgrädde och låt sjuda på svag värme i 10 minuter.

Blanda ner fraiche och lägg i laxbitarna och låt sjuda på svag värme i ca 5-10 minuter. Servera med pasta och sallad.

Anteckning
För tjockare sås red med såsredning innan du lägger i laxen.

Bli medlem idag!

Med ViktVäktarnas app har du tillgång till mängder av recept och inspiration!