Tagliatelle med fläskytterfilé och svamp

Total tid
0:35
Förberedelse
0:15
Tillagningstid
0:20
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härlig vardagsrätt med krämig tagliatelle, svamp, spenat och fläskytterfilé.
Ingredienser
  • Lök
    1 st, gul/gula
  • Rapsolja
    1 tsk
  • Fläskytterfilé
    600 g
  • Rapsolja
    1 tsk
  • Vitlök
    2 klyfta(or)
  • Champinjoner
    250 g
  • Bladpersilja
    2 msk
  • Fraiche 5%
    1 dl
  • Grönsaksbuljongtärning
    ¼ st, eller svampbuljong
  • Pasta okokt (typ spaghetti)
    250 g
  • Bladspenat
    70 g
  • Paprikapulver
    2 tsk
Instruktioner
  1. Skala och skiva lök och stek glansig i olja.
  2. Skär kött i mindre bitar, salta och peppra och stek i olja. Sänk värmen och pressa ner vitlök. Skiva svamp och låt steka med i 5 min.
  3. Blanda ner hackad persilja, fraiche och smulad buljongtärning. Låt puttra 5-10 min
  4. Koka under tiden pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av allt vatten utom 1 dl, blanda ner spenat och låt mjukna. Tillsätt 1 dl pastavatten till kött- och svampsåsen och låt puttra någon minut.
  5. Blanda ner pastan och spenaten i kött- och svampsåsen. Avsluta med att pudra över lite paprikapulver.
Anteckning
Toppa gärna med parmesan eller pecorino.

Bli medlem idag!

Sök bland 1000-tals recept i vår app!