Tagliatelle med fläskytterfilé och svamp

Bli medlem idag!
Få tillgång till 1000-tals recept
Sen är det bara att söka bland recepten i appen och på hemsidan.
Välj medlemskap
Total tid:
35min
Förberedelse:
15min
Tillagningstid:
20min
Portioner:
4
Svårighetsgrad:
Medel

En härlig vardagsrätt med krämig tagliatelle, svamp, spenat och fläskytterfilé.

Ingredienser
  • 1 st, gul/gula Lök
  • 1 tsk Rapsolja
  • 600 g Fläskytterfilé
  • 1 tsk Rapsolja
  • 2 klyfta(or) Vitlök
  • 250 g Champinjoner
  • 2 msk Bladpersilja
  • 1 dl Fraiche 5%
  • 1/4 st Grönsaksbuljongtärning, eller svampbuljong
  • 250 g Pasta okokt (typ spaghetti)
  • 70 g Bladspenat
  • 2 tsk Paprikapulver
Instruktioner

Skala och skiva lök och stek glansig i olja.

Skär kött i mindre bitar, salta och peppra och stek i olja. Sänk värmen och pressa ner vitlök. Skiva svamp och låt steka med i 5 min.

Blanda ner hackad persilja, fraiche och smulad buljongtärning. Låt puttra 5-10 min

Koka under tiden pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av allt vatten utom 1 dl, blanda ner spenat och låt mjukna. Tillsätt 1 dl pastavatten till kött- och svampsåsen och låt puttra någon minut.

Blanda ner pastan och spenaten i kött- och svampsåsen. Avsluta med att pudra över lite paprikapulver.

Anteckning
Toppa gärna med parmesan eller pecorino.

Bli medlem idag!

Med ViktVäktarnas app har du tillgång till mängder av recept och inspiration!