Tagliatelle med fläskytterfilé och svamp

Bli medlem idag!
Just nu - 0 kr första mån!
Välj medlemskap
Total tid:
35min
Förberedelse:
15min
Tillagningstid:
20min
Portioner:
4
Svårighetsgrad:
Medel

En härlig vardagsrätt med krämig tagliatelle, svamp, spenat och fläskytterfilé.

Ingredienser
  • 1 st, gul/gula Lök
  • 1 tsk Rapsolja
  • 600 g Fläskytterfilé
  • 1 tsk Rapsolja
  • 2 klyfta(or) Vitlök
  • 250 g Champinjoner
  • 2 msk Bladpersilja
  • 1 dl Fraiche 5%
  • 1/4 st Grönsaksbuljongtärning, eller svampbuljong
  • 250 g Pasta okokt (typ spaghetti)
  • 70 g Bladspenat
  • 2 tsk Paprikapulver
Instruktioner

Skala och skiva lök och stek glansig i olja.

Skär kött i mindre bitar, salta och peppra och stek i olja. Sänk värmen och pressa ner vitlök. Skiva svamp och låt steka med i 5 min.

Blanda ner hackad persilja, fraiche och smulad buljongtärning. Låt puttra 5-10 min

Koka under tiden pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av allt vatten utom 1 dl, blanda ner spenat och låt mjukna. Tillsätt 1 dl pastavatten till kött- och svampsåsen och låt puttra någon minut.

Blanda ner pastan och spenaten i kött- och svampsåsen. Avsluta med att pudra över lite paprikapulver.

Anteckning
Toppa gärna med parmesan eller pecorino.

Bli medlem idag!

Sök bland 1000-tals recept i vår app!