Foto av Tandoorikyckling med grön curry från WW ViktVäktarna

Tandoorikyckling med grön curry

5
Points®
Total tid
3 tim 40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tandoorikyckling från grunden, serverad med en fräsch koriander- och myntachutney

Ingredienser

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Ingefära

2 cm, färsk

Garam masala, utan socker

2 tsk

Gurkmeja

½ tsk

Rapsolja

1 tsk

Tomatpuré

3 tsk

Yoghurt naturell 0,5%

2 dl, 2 dl+2 tsk

Kycklingbröstfilé

450 g

Krossade tomater

400 g

Kycklingbuljong

2 dl

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Koriander

4 tsk, hackad

Mynta

2 tsk, hackad

Lime

½ st, saft

Instruktioner

  1. Mixa hackad lök, ½ chili, vitlök, ingefära, garam masala och gurkmeja tillsammans med 4 tsk vatten till en slät pasta.
  2. Hetta upp olja i ett stekjärn och stek pastan under omrörning 4-5 min, tills den nästan är torr. Tillsätt tomatpuré och stek 1 min till. Ställ undan och låt svalna. Blanda hälften av pastan med 2 dl yoghurt.
  3. Dela kycklingfilén i mindre bitar, häll över yoghurten och marinera i minst 2 timmar.
  4. Koka upp resten av pastan, tillsammans med krossade tomater och buljong. Sjud under lock ca 15 minuter.
  5. Koka riset.
  6. Grilla kycklingen i ugn, 200° ca 10 minuter, tills den är genomstekt. Blanda ner den i såsen och låt sjuda med 3-4 minuter.
  7. Mixa samman hackad koriander och mynta med ½ chili, saft från ½ lime och 2 tsk yoghurt till en chutney. Servera kycklingen med chutney och ris.