Foto av Texaschili med kalkon från WW ViktVäktarna

Texaschili med kalkon

4
2
2
SmartPoints per portion
Total tid
2 tim 5 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim 20 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
I en riktig Texaschili skippar vi chilipulvret och kör på hela chilifrukter. Det blir en mycket större och godare smak på alla sätt.

Ingredienser

Chilipeppar

3 st, röd/röda, torkade anchochili eller andra milda chilifrukter

Vatten

2½ dl, kokande

Kalkonbröstfilé

1 kg

Lök

1 st, gul/gula

Stjälkselleri

1 st

Vitlök

4 klyfta(or)

Solrosolja

2 msk

Spiskummin

1½ msk

Tomatpuré

3 msk

Tomater, passerade

1 förp

Folköl 3,5%

2 dl

Vatten

4 dl

Köttbuljongtärning

1 st

Chipotlepasta

1 tsk, ½-1 tsk

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Lime

1 st

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Lägg chili i kokande vatten 30 minuter. Plocka upp chilifrukterna och kärna ur dem. Lägg tillbaka dem i vattnet och mixa med stavmixer till en puré.
  2. Dela kalkonen i mindre bitar. Hacka lök, selleri och vitlök.
  3. Värm hälften av oljan i en gryta och stek kalkonen, i omgångar, tills den fått färg. Ta upp den och lägg undan.
  4. Värm resterande olja i samma gryta och stek lök och selleri tills de mjuknat. Låt den hackade vitlöken steka med hastigt och blanda sedan ner spiskummin och tomatpuré. Låt det fräsa med någon minut och tillsätt sedan passerade tomater, öl, vatten, buljongtärning och chipotlepasta. Låt koka upp och sedan sjuda under lock ca 1 timme.
  5. Ta av locket och låt sjuda ytterligare 10 minuter tills grytan tjocknat något. Smaka av med salt och servera med en klick yoghurt, limeklyftor och koriander.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!