ViktVäktarna - Tom yam goong med svamp och tofu

Tom yam goong med svamp och tofu

2
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tom yam goong är en het och syrlig soppa från Thailand, oftast gjord med räkor. I denna har vi bytt räkorna mot tofu och det blir minst lika gott!

Ingredienser

Champinjoner

250 g

Citrongräs

1 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Ingefära

1 bit(ar)

Sockerärter

150 g

Salladslök

3 st

Tofu, fast

300 g

Sesamolja

2 tsk

Currypasta

2 msk, tom yum paste

Vatten

1 liter, 1-1½ liter

Grönsaksbuljongtärning

2 st, 2-3 st

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Skiva svamp tunt. Finhacka citrongräs och chili. Skala och riv ingefära. Halvera sockerärter. Strimla salladslök. Skär tofu i tärningar.
  2. Hetta upp sesamolja i en gryta och fräs svamp. Tillsätt kryddpasta och låt fräsa med kort.
  3. Häll på vatten och lägg i buljongtärningar, citrongräs, ingefära och chili. Koka upp och låt sjuda på låg värme ca 10 min.
  4. Tillsätt sockerärter och tofu och koka ett par min. Smaka av med pressad lime och toppa med salladslök.