ViktVäktarna - Tomat- och zucchinipaj

Tomat- och zucchinipaj

8
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Paj fylld med rökt skinka, zucchini, tomat och två sorters ostar. Så gott!

Ingredienser

Vetemjöl

2½ dl

Bakpulver

1 tsk

Salt

½ tsk

Kvarg naturell 0,3%

3 msk

Mjölk 0,5%

4 msk

Skinka

100 g, rökt

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1 tsk

Basilika

1 tsk

Timjan

½ tsk

Dragon

½ tsk

Färskost 11%

300 g

Ägg

3 st

Ost riven 17%

2 dl, lagrad

Paprikapulver

½ tsk

Cocktailtomater

250 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop mjöl, bakpulver, salt, kvarg och mjölk till en smidig deg och tryck ut i en pajform.
  3. Strimla skinka och skiva zucchini. Stek i olja i en stekpanna. Smaka av med kryddor, salt och peppar och lägg över i pajformen.
  4. Vispa ihop färskost, ägg och ost. Blanda ner lite salt, peppar och paprikapulver. Häll röran över skink- och zucchiniblandningen och grädda i ugnen ca 30 minuter tills den stelnat och fått fin färg.