Foto av Torsk med chiligrädde från WW ViktVäktarna

Torsk med chiligrädde

8
7
2
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Torskgratäng med en barnsligt god sås gjord på chilisås, fraiche och matlagningsgrädde. Toppad med stekt purjo och serverad med potatis och broccoli.

Ingredienser

Potatis

800 g

Broccoli

1 stånd

Torsk

500 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Fraiche 5%

1 dl

Chilisås, tomat

2 msk

Purjolök

1 st

Margarin flytande 80%

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka potatis. Lägg i broccoli mot slutet av koktiden.
  3. Lägg torsken i en ugnsfast form, salta och peppra. Blanda matlagningsgrädde, fraiche och chilisås och häll över fisken. Sätt in i ugn 15-20 minuter.
  4. Strimla purjolök och fräs mjuk i margarin. Toppa gratängen med purjolöken och servera med potatis och broccoli.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!