Foto av Torsk med kokos- och blomkålsmos och ananassalsa från WW ViktVäktarna

Torsk med kokos- och blomkålsmos och ananassalsa

5
4
1
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Torsk serverad med blomkåls- och kokosmos och en syrlig och lite het ananassalsa toppad med rostad kokos. Smaker som nästan förflyttar dig till Karibien - inte så dumt en grå och regnig kväll!

Ingredienser

Torsk

500 g

Blomkål

1 huvud(en)

Potatis

500 g

Kokosmjölk, lätt

1 dl

Ananas, färsk

½ st

Salladslök

½ knippe(n)

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Vitlök

1 klyfta(or)

Lime

1 st

Kokosflingor torkade

½ msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Lägg torsk i ugnsfast form, salta och peppra. Tillaga i ugn 10-15 minuter eller tills den är klar.
  3. Dela blomkål och potatis och potatis i mindre bitar och koka. Häll av vattnet och blanda ner kokosmjölk. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skala och tärna ananas. Hacka salladslök och chili fint. Blanda ihop och tillsätt pressad vitlök och pressad lime.
  5. Rosta kokos i en torr stekpanna och strö över salsan.

Anteckning

Denna salsa är även väldigt god med mango.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!