ViktVäktarna - Torsk med krämig dill- och senapstopping

Torsk med krämig dill- och senapstopping

7
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
God vardagsrätt som faller de flesta i smaken!

Ingredienser

Potatis

800 g

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Dijonsenap, honung

1 msk

Dill

2 msk, hackad

Torsk

500 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160°.
  2. Skala och koka potatis och morötter.
  3. Blanda matlagningsyoghurt, senap och dil, smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg torsk i en ugnsfast form och bre ett tunt lager av yoghurtröran på fisken. Spara resten som kall sås att servera vid sidan av.
  5. Tillaga fisken i ugn ca 20 minuter eller tills den är klar.
  6. Häll av vattnet från potatis och morötter och servera tillsammans med fisk och yoghurtsås.

Anteckning

Har du inte honungsdijonsenap hemma kan du självklart byta ut den mot vanlig dijonsenap och honung.