ViktVäktarna - Torsk med linser och bacon

Torsk med linser och bacon

4
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Det salta baconet gör denna fiskrätt till något alldeles speciellt!

Ingredienser

Lök

1 st, röd/röda

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Bacon

100 g, tärnat

Gröna kokta linser

2 förp, avrunnen/avrunnet

Vatten

3 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Timjan

1 tsk

Rödvinsvinäger

1 msk

Torsk

500 g

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök och morot.
  2. Stek bacon i en gryta utan fett tills det fått färg. Blanda ner lök och morot och stek med under lock ca 10 minuter tills det börjar mjukna. Tillsätt en skvätt vatten om det börjar bränna fast.
  3. Blanda ner sköljda och avrunna linser, vatten, buljongtärning, timjan och vinäger. Koka upp och låt sedan sjuda utan lock tills det mesta av vätskan kokat bort, ca 15-20 minuter.
  4. Häll på 1 ½ dl kokande vatten och blanda. Lägg torsken på linserna och krydda med salt och peppar. Sätt på lock och låt sjuda ca 8 minuter tills fisken är klar. Toppa med hackad persilja.

Anteckning

Vill du hellre använda torra linser går det såklart bra! Koka i så fall 200 g enligt anvisning på förpackningen.