Foto av Torsk med potatis- och broccolimos från WW ViktVäktarna

Torsk med potatis- och broccolimos

5
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grönt mos serverat till nystekt torsk. En något uppiffad klassiker.

Ingredienser

Potatis

800 g

Grönsaksbuljong

2 dl, 1-2 dl

Broccoli

1 stånd

Muskotnöt

1 krm

Torsk

600 g, torskrygg

Margarin flytande 80%

1 msk

Morot

4 medelstor(t)/medelstora, 3-4

Lime

2 st

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen i buljong. Skär broccolin i mindre bitar och låt den koka med i potatisen mot slutet. Mosa potatis och broccoli med potatisstöt. Tillsätt buljong och vispa till ett luftigt mos. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite muskotnöt. Dela torskryggen i 4 bitar och stek i margarin. Servera fisken med mos, rivna morötter och limeklyftor.