Foto av Torsk med rödbetor och kapris från WW ViktVäktarna

Torsk med rödbetor och kapris

5
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kokt tosk kan låta tråkigt, men här är en smakrik och rolig variant på en bädd av rödbetor smaksatt med pepparrot, kapris och dill. Serveras med kokt potatis.

Ingredienser

Rödbetor, färska

500 g

Kapris

2 msk

Pepparrot

2 tsk, riven/rivet

Dill

2 msk, hackad

Citron

½ st

Olivolja

1 msk

Potatis

800 g

Fiskbuljongtärning

1 st

Torsk

600 g

Instruktioner

  1. Lägg rödbetor i en kastrull och koka mjuka. Låt svalna något och skala dem. Dela dem i kvartar och lägg på ett fat.
  2. Hacka kapris och strö över tillsammans med pepparrot och dill. Pressa över citron och olivolja. Koka potatis.
  3. Koka upp vatten med buljongtärning och lägg i fisken. Låt koka ca 3 min och ta försiktigt upp fisken.
  4. Servera fisken med rödbetor och potatis.