Foto av Tropisk tarte med kardemumma från WW ViktVäktarna

Tropisk tarte med kardemumma

6
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Filodegsbotten fylld med söt ricotta, ananas och aprikos smaksatt med kardemumma och kokos. Serveras med vaniljkvarg. Gott och enkelt!

Ingredienser

Filodeg

3 platta(or)

Ricotta

3 msk

Florsocker

2 msk

Ananas

3 ring(ar)

Frukt konserv i egen juice

120 g, 6 aprikoshalvor

Kardemumma

1 krm

Kokosflingor torkade

1 msk

Kvarg vanilj 7,5%

4 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg ut filodeg på en plåt med bakplåtspapper. Rör samman ricotta med florsocker och lägg ut mitt på filodegen. Lägg ananas i en rad ovanpå ricottan och ovanpå det lägger du aprikoser. Strö över kardemumma och kokos. Vik in kanterna. Ställ in plåten mitt i ugnen i 15 minuter. Servera den ljummen med vaniljkvarg.