Tunnbrödsrulle med ”fejk” korv

6
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Lätt
En spännande, vegetarisk variant på den klassiska tunnbrödsrullen. Morötterna marineras för att få god smak och serveras sedan med blomkålsmos och krispig vitkålssallad.

Ingredienser

Tunnbröd, mjukt

2 mellan

Morot

2 st

Timjan

1 tsk, färsk

Vitpeppar

1 krm

Vitkål

100 g

Äpple

¼ st

Gräslök

1 msk

Ingefära

1 tsk, färsk, riven

Blomkål

¼ huvud(en)

Lättmargarin 40%

1 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Rökarom

1 tsk, liquid smoke (valfritt)

Tabasco

1 tsk

Vinäger

1 msk, vitvins

Ketchup

1 msk

Soja

1 msk

Instruktioner

  1. Skala morötterna. Koka upp vatten tillsammans med timjan och vitpeppar och lägg i morötterna. Koka tills de mjuknat.
  2. Blanda ihop vitvinsvinäger, pressad vitlök, rökarom, ketchup, tabasco och soja. Lägg de kokta morötterna i en plastpåse tillsammans med marinaden och låt marinera ens stund.
  3. Dela blomkål i buketter och koka mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och tillsätt margarin och salt. Stöt blomkålen till ett mos.
  4. Strimla vitkål och riv äpplet. Blanda ihop med gräslök och ingefära. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek morötterna i en teflonpanna tills de fått färg.
  6. Montera rullarna med moset, vitkålssalladen och morötterna.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!