Foto av Tunnbrödssouvlaki från WW ViktVäktarna

Tunnbrödssouvlaki

13
13
13
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 50 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Souvlaki på lite annorlunda sätt med tunnbröd. Marinaden ger köttet och grönsakerna en riktigt schysst smak.

Ingredienser

Fläskfilé

600 g

Paprika

2 st

Lök

1 st, röd/röda

Tunnbröd, mjukt

4 stor(t)/stora

Tomat

2 st

Ruccola

100 g

Rysk yoghurt 17%

4 msk

Olivolja

2 msk

Honung

2 msk

Citron

1 st

Rosmarin

1 msk, färsk

Vitlök

3 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Blötlägg 4-6 grillspett i vatten 30 minuter. Skär filén i stora kuber och paprikan i grova bitar. Skala och dela rödlöken i klyftor. Varva kött, paprika och rödlök på spetten. Blanda ihop en marinad med olivolja, honung, citronsaft, finhackad rosmarin och pressad vitlök. Häll marinaden över spetten och låt marinera i rumstemperatur en timme. Salta och peppra spetten och grilla på grillen eller i en superhet panna cirka 8-10 minuter tills köttet är färdigt. Servera i tunnbrödet tillsammans med skivade tomater, ruccola och rysk yoghurt.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!