Ugnspannkaka med rotfrukter och grönkål

Ugnspannkaka med rotfrukter och grönkål

11
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ugnspannkaka kan vara så mycket mer är den klassiska med fläsk. Denna vegetariska variant är fylld med potatis, morötter, palsternacka och grönkål som både mättar och smakar gott.

Ingredienser

Potatis

500 g

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Grönkål

200 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Mjölk 0,5%

6 dl

Vetemjöl

3 dl

Ägg

3 st

Salt

½ tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och riv potatis, morötter och palsternacka. Repa och hacka grönkål. Fräs allt i margarin 10 minuter.
  3. Vispa under tiden ihop mjölk och mjöl, lite i taget. Knäck i ägg och vispa till en slät smet. Blanda ner salt.
  4. Lägg över rotfrukter och grönkål i en ugnsfast form. Häll över smeten och grädda i ugn ca 20-30 minuter eller tills den fått fin färg.

Anteckning

Finns det lite ost hemma, riv över innan ugnspannkakan sätts in i ugnen.