Foto av Varmrökt fläskfilé från WW ViktVäktarna

Varmrökt fläskfilé

9
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Läcker varmrökt fläskfilé med äppeltzatziki och pepparrot. Potatissalladen till med vinaigrette är somrig och fräsch.

Ingredienser

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Gurka

½ st

Pepparrot

1 msk, riven/rivet

Vitlök

2 klyfta(or)

Potatis

10 st, kokta, kalla

Lök

½ st, röd/röda

Sockerärter

1 dl

Kapris

1 msk

Purjolök

¼ medelstor(t)/medelstora, 1 dl strimlad

Persilja

1 knippe(n)

Rapsolja

2 tsk

Rödvinsvinäger

2 tsk

Vatten

2 tsk

Fläskfilé

500 g, rökt

Instruktioner

  1. Riv äpplet och gurkan grovt, skär potatis och lök i skivor, hacka sockerärter och persilja och strimla purjolöken. Blanda yoghurt med gurka, äpple, pepparrot och pressad vitlök, smaka av med salt. Blanda potatis med lök, sockerärtor, kapris, purjo och persilja. Blanda samman olja, vinäger och vatten, slå över potatissalladen och smaka av med salt och peppar. Skiva upp fläskfilén, lägg upp på tallrik tillsammans med övriga tillbehör.