ViktVäktarna - Vegetarisk pad thai

Pad thai

11
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En favorit på thairestaurangen - varför inte testa en hemlagad variant ikväll? Denna vegetariska pad thai är galet god!

Ingredienser

Vitlök

2 klyfta(or)

Ingefära

3 msk, färsk, riven

Ättikssprit

1 msk, ättikssprit 12%

Socker

1 msk

Japansk soja

4 msk

Sriracha

2 tsk, 1-2 tsk

Lime

2 st

Jordnötter osaltade

70 g

Risnudlar okokta

180 g

Lök

2 st, röd/röda

Pak choi

2 st

Paprika

1 st, röd

Solrosolja

2 tsk

Ägg

4 st

Böngroddar

180 g

Koriander

1 kruka(or)

Jordnötter osaltade

20 st

Instruktioner

  1. Lägg pressad vitlök, ingefära, ättika, socker, soja, sriracha, pressad lime och jordnötter i en mixer och mixa till en slät dressing. Justera hettan med hjälp av srirachan.
  2. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skala och skiva lök. Skiva pak choi och paprika tunt.
  4. Hetta upp en wokpanna med olja och fräs lök och paprika några minuter. Knäck i ägg. Blanda runt tills äggen stelnat. Blanda ner pak choi, groddar, dressing och nudlar. Låt allt bli varmt. Blanda ner koriander och servera med jordnötter.

Anteckning

Har du inte sriracha hemma, byt till sambal oelek eller färsk chili.