Foto av Quinoabaserad tacogryta från WW ViktVäktarna

Quinoabaserad tacogryta

13
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Härlig vegetarisk gryta där du själv enkelt kan avgöra hettan genom att anpassa mängden chili.

Ingredienser

Lök

¼ medelstor(t)/medelstora

Vitlök

½ klyfta(or)

Krossade tomater

½ förp

Vatten

3 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Quinoa, okokt

¼ dl

Paprika

½ st

Chilipeppar

st, röd/röda

Taco kryddmix

påse(ar)

Majs

½ dl

Svarta bönor, konserv

1 dl

Crème fraiche 34%

2 msk

Tortillachips

1½ dl

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Lägg ner i en gryta och häll på tomater, vatten, buljongtärning och quinoa. Låt puttra i ca 10 min. Hacka paprika i bitar och lägg i. Finhacka den röda chilin och rör ner tillsammans med tacokryddor. Lägg i majs och avrunna bönor. Låt puttra ett par minuter så att allt blir varmt och quinoan är färdigkokt. Lägg upp på tallrik och servera med en klick crème fraiche och tortillachips.