Foto av Vietnamesisk kyckling med sötsur sås från WW ViktVäktarna

Vietnamesisk kyckling med sötsur sås

10
Points®
Total tid
2 tim 35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Härligt kryddade kycklingfiléer serverade med en fruktig sås. Godast blir det att låta kycklingen stå med kryddblandningen länge, men tryter tiden går det bra att bara smörja in den och steka direkt.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g

Koriander

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or), 2-3

Socker

2 msk

Salt

2 tsk

Juice

4 dl, ananasjuice

Ketchup

2 msk

Tomatpuré

½ msk

Socker

1 msk

Risvinäger

½ tsk

Ris, okokt

2 dl

Rapsolja

1 tsk

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i tärningar, ca 2 x 2 cm. Blanda mald koriander, finhackad vitlök, 2 msk socker och salt. Blanda kycklingköttet med kryddorna och låt stå i kylskåp i 2 timmar. Koka riset. Blanda ananasjuice, ketchup, tomatpuré, 2 msk socker och risvinäger i en kastrull. Låt blandningen sjuda i 20 minuter under omrörning. Smaka eventuellt av med lite mer socker. Red såsen till önskad tjocklek med maizena. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen tills det är genomstekt. Servera med kokt ris, sallad och såsen.