Foto av Vitkålssallad med skinka från WW ViktVäktarna

Vitkålssallad med skinka

4
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Smakrik vitkålssallad med morot och purjolök i krämig sås med senap och dragon! En snabblagad rätt som serveras med rökt skinka och en bit bröd.

Ingredienser

Vitkål

500 g, 1 litet huvud

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Skinka

160 g, rökt

Majonnäs, lätt 30%

3 msk

Fil, lättfil 0,5%

1 dl

Gräddfil 12%

1 dl

Senap

1 msk

Vitvinsvinäger

1 tsk

Socker

tsk, 1 nypa

Dragon

1 tsk

Instruktioner

  1. Skär vitkålen i tunna strimlor. Riv moroten grovt och strimla purjolöken fint. Rör samman majonnäs, fil och gräddfil. Smaksätt med senap, vinäger, socker och kryddor. Blanda såsen med grönsakerna i en stor skål. Låt stå minst en timme före servering. Servera med rökt skinka eller en kokt korv och en bit bröd. Tips! För en komplett måltid kan kall, kokt potatis, ris eller pasta blandas ner i salladen.