Foto av Vitlöksmarinerad kyckling Cabanoss från WW ViktVäktarna

Vitlöksmarinerad kyckling Cabanoss

12
11
11
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Marinerad kyckling och sås med paprika och ölkorv. En god rätt både till vardag och helg.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

1 dl

Japansk soja

1½ msk

Örtkryddor

1 tsk, franska

Korv 23%

60 g, ölkorv gärna cabanoss

Paprika

1 st, röd

Mjölk 0,5%

1½ dl

Fraiche 5%

2 dl

Kycklingbuljong

1½ dl

Vetemjöl

1 msk

Instruktioner

  1. Blanda pressad vitlök, olja, soja, salt och örtkryddor till en marinad. Skär kycklingfiléerna i bitar och lägg i marinaden. Blanda väl, låt stå och dra i kylskåp minst 1 timme. Stek kycklingen i stekgryta. Skär paprika och korv i bitar och bryn en stund, blanda det med kycklingen. Strö över mjöl och tillsätt buljongen. Tillsätt mjölk och fraiche. Låt sjuda några minuter. Servera med kokt ris och sallad

Sök bland 1000-tals recept i vår app!