Foto av Vitlöksmarinerad kyckling Cabanoss från WW ViktVäktarna

Vitlöksmarinerad kyckling Cabanoss

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Marinerad kyckling och sås med paprika och ölkorv. En god rätt både till vardag och helg.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

1 dl

Japansk soja

1½ msk

Örtkryddor

1 tsk, franska

Korv 23%

60 g, ölkorv gärna cabanoss

Paprika

1 st, röd

Mjölk 0,5%

1½ dl

Fraiche 5%

2 dl

Kycklingbuljong

1½ dl

Vetemjöl

1 msk

Instruktioner

  1. Blanda pressad vitlök, olja, soja, salt och örtkryddor till en marinad. Skär kycklingfiléerna i bitar och lägg i marinaden. Blanda väl, låt stå och dra i kylskåp minst 1 timme. Stek kycklingen i stekgryta. Skär paprika och korv i bitar och bryn en stund, blanda det med kycklingen. Strö över mjöl och tillsätt buljongen. Tillsätt mjölk och fraiche. Låt sjuda några minuter. Servera med kokt ris och sallad