ViktVäktarna - Wraps med thaikyckling

Wraps med thaikyckling

6
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kycklingbitar marinerade i grön chili, ingefära, vitlök, citrongräs, koriander och lime är huuur gott som helst! I wraps tillsammans med morot, gurka, spenat och majjo kommer det bli en ny fredagsfavorit.

Ingredienser

Chilipeppar

2 st, röd/röda, gröna

Schalottenlök

3 st

Ingefära

2 cm, färsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Citrongräs

2 st

Koriander

1 kruka(or)

Lime

1 st

Limeblad

2 st

Fisksås (orientalisk)

2 tsk

Olivolja

1 msk

Kycklingbröstfilé

500 g

Gurka

½ st

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Lime

1 st

Spenat, förvälld/fryst

100 g

Tortillabröd

4 medelstor(t)/medelstora

Majonnäs, lätt 30%

4 tsk

Instruktioner

  1. Hacka chili. Skala och hacka lök, ingefära och vitlök. Finhacka citrongräs. Lägg i en mixer tillsammans med koriander, rivet skal och saft från 1 lime, limeblad, fisksås och olja. Kör till en jämn pasta. Dela kyckling i mindre bitar och lägg i marinaden. Låt stå kallt ca 30 minuter.
  2. Skiva eller riv gurka tunt. Skala och riv morot. Lägg i en skål och pressa över limesaft.
  3. Stek eller grilla kycklingen tills den är genomstekt.
  4. Fördela spenat på tortillabröden och fyll på med kycklingen och gurk- och morotssalladen. Bre på majonnäs och rulla ihop till wraps.

Anteckning

Lägg kycklingen i marinaden kvällen innan så får den mer smak och du sparar tid, så rätten går i ilfart när du ska laga den!