Foto av Zucchini- och räkgryta från WW ViktVäktarna

Zucchini- och räkgryta

9
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vitlöksdoftande räkor med zucchini och mynta. Serveras med ris och mango chutney.

Ingredienser

Ris, okokt

3 dl

Lök

1 st, gul/gula, stor

Vitlök

3 klyfta(or)

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Tomat

3 st

Rapsolja

2 tsk

Currypasta

2 msk, typ tikka masala

Vatten

1 dl

Skalade räkor

400 g

Mynta

1 msk, färsk, strimlad

Mango chutney

4 tsk

Instruktioner

  1. Tillaga ris enligt förpackning. Strimla lök, vitlök, skiva zucchini och dela tomaterna i 6-8 bitar. Fräs lök och vitlök i olja några minuter. Tillsätt currypasta, zucchini och tomater. Stek ytterligare några minuter. Späd med vatten, tillsätt räkorna och låt småkoka tills tomaterna har mosat sig och räkorna känns spänstiga. Smaka av med salt och vänd i myntan. Servera med ris och mango chutney.