Viktminskning med ViktVäktarna
Hur går du ner i vikt med ViktVäktarna!

Vi utvecklar ständigt vårt program efter den senaste forskningen inom mat och hälsa för att du ska få den bästa viktminskningen. Vårt nya program Mat & Motion guidar dig att äta god och hälsosam mat så att du vill göra fler hälsosamma val. Som att komma igång och röra på dig.

För att du ska få en hälsosam viktminskning, som håller i längden, går du ner upp till 1 kg i veckan med vårt program. Vi hjälper dig från start till mål och stöttar dig, inte bara under din viktminskning, utan även när du har nått din hälsosamma vikt, så att du får en hållbar viktminskning. Du väljer själv om du vill gå på möten och få hjälp av våra duktiga coacher eller om du vill sköta din viktminskning på egen hand med hjälp av våra redskap på webben. Vårt program är vetenskapligt bevisat och vi har 40 års erfarenhet av viktminskning, så vi vet att det fungerar.   

 

Vårt program är bättre än någonsin! Medlemmar i Europa som följer vårt program
Mat & Motion går ner ca 15% mer i vikt jämfört med tidigare program. 


MAT

Hos oss finns inga förbud, du äter dig mätt på vanlig mat, varje dag och går ändå ner i vikt. SmartPoints tar hänsyn till livsmedlets kaloriinnehåll samt mängden socker, mättat fett och protein. När du följer programmet äter du hälsosammare och smartare samtidigt som du går ner i vikt. Win win!

​2 sätt att följa programmet

Räkna SmartPoints: Du har en SmartPointsbudget som du spenderar som du vill, på mat du gillar. Livsmedel som har lågt SmartPointsvärde är de bästa och mest hälsosamma. De mättar bra och innehåller massor av nyttigheter. Nyfiken på hur en dag med SmartPoints kan se ut? Kika på en dagsmeny här 

Mättande dag: Vill du inte räkna SmartPoints? Då kan du istället följa Mättande dag som innebär att du väljer mat från en lista med mättande mat, men i gengäld slipper du väga, mäta eller räkna maten. Läs mer om Mättande dag här

Testdeltagare som har använt nya SmartPoints upplever att de: 

  • -Är mindre hungriga 
  • -Är nöjdare efter måltiderna 

  • -Går ner mer i vikt de första fyra veckorna
    (jämfört med tidigare program från ViktVäktarna) 

Hur fungerar ViktVäktarna?

Vi gör vardagen lättare!

Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
Recept

Vi har en enorm receptbank med läckra, hälsosamma och nyttiga recept som passar både till vardag och till fest. Det finns något som passar alla, oavsett om du är vegetarian, gillar kött, fisk eller något annat. 

Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
Koll med appen

Våra smarta redskap i appen och på webben hjälper dig att hålla koll på din SmartPointsbudget. Du hittar SmartPoints för all mat och alla våra recept är självklart SmartPoints-beräknade.  

Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
Matkasse

I samarbete med City Gross erbjuder vi dig ViktVäktarnas Matkasse. Våra goda och hälsosamma recept passar hela familjen och kan enkelt anpassas efter familjemedlemmarna. Du får hem alla råvaror du behöver för 5 måltider till 2 eller 4 personer eller 3 måltider till 4 personer. Det har aldrig varit lättare att äta smartare.
Läs meR om vår matkasse


MOTIVATION

Använd dig av våra coacher, vårt community i appen eller prata med oss och andra medlemmar i våra sociala medier. Vi finns där med kunskap, inspiration, pepp och stark gemenskap på din väg mot en sundare livsstil. Heja dig! 

Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
Gå på möten

Varje vecka tar vi upp ett intressant ämne som rör viktminskning, mat eller motion. Du får ta del av programmaterial och Veckans Viktiga, med intressanta artiklar och läckra recept, varje vecka. Våra duktiga och välutbildade coacher motiverar och inspirerar dig till att nå din önskade vikt och lär dig även hur du ska behålla den nya vikten. Dessutom får du stöd och tips från andra medlemmar. Vad händer på ett möte?

Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
Håll dig motiverad med appen + webben

I vår mat- och träningsapp håller du enkelt koll på både dina SmartPoints och AktivitetsPoints. I appen får du dessutom peppande meddelanden som håller din motivation på topp.

Studier visar att de som regelbundet skriver ner vad de äter har lättare att gå ner i vikt*. När du skriver ner det blir du medveten om vad du äter och hur mycket du äter. Och det hjälper dig att hålla dig inom din SmartPointsbudget. Att fylla i checklistan i appen, på webben eller på papper är ett av de mest effektiva redskapen för att lyckas med din viktminskning. 

Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
Inspireras av andra

På våra möten får du massor av stöd och motivation från andra medlemmar. Via Community i appen kan du också träffa andra i samma situation som du. Ställ frågor och dela med dig av dina erfarenheter. Följ oss även på Facebook, Instagram, Twitter eller besök vår hemsida för motivation. Det är enkelt att ta del av vår gemenskap och vara stolt över det du uppnår.

*O’Neil, PM: Assessing Dietary Intake in the Management of Obesity. Obes Res. 9 Suppl 5 (2001 Dec): 361S – 366S.


MOTION

Att komma igång med motion och träning kan kännas oöverstigligt när man inte har det som vana. Men det räcker med att göra små förändringar i vardagen för att märka stor skillnad. Motion ger dig ny energi och får dig att må bättre. Du blir starkare och går ner i vikt snabbare. Bara en sådan sak.

AktivitetsPoints

Våra nya AktivitetsPoints är vårt mått på hur mycket du rör på dig varje dag. Du får ditt personliga mål att jobba mot. Hur många AktivitetsPoints en aktivitet ger beror på: 

  • -Hur mycket du väger 

  • -Hur länge du tränar 

  • -Hur intensivt du tränar 

Det viktigaste är att du rör på dig överhuvudtaget. Det räcker med små förändringar i din vardag för att märka stor skillnad. 

Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
ViktVäktarnas app + webb

I appen håller du enkelt koll på både dina SmartPoints och AktivitetsPoints. Fyll i aktivitet och hur länge du motionerat så räknas AktivitetsPoints ut automatiskt. Enkelt! 

sync Created with Sketch.
Aktivitetsmätare

För att hålla dig i form, behöver du motivation – och framförallt se hur små steg gör stor skillnad. Med Fitbit Flex och andra aktivitetsmätare mäter du enkelt hur aktiv du är och självklart kan du koppla ihop din aktivitetsmätare med vår app så att du tjänar AktivitetsPoints. Oavsett om du tar en promenad, springer eller tränar Pilates så blir det roligare när du kan följa dina resultat. 

Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
Online träning

För att hjälpa dig lite extra på din viktresa kan du kombinera ViktVäktarna med Shapelink (Online PT). Läs mer om online tärning


Våra coacher

Våra duktiga och engagerade coacher motiverar och inspirerar dig till att nå din önskade vikt och lär dig även hur du ska behålla den nya vikten. Våra coacher får en gedigen utbildning innan de påbörjar sin roll och vidareutbildas ständigt. De har själva gått ner i vikt med ViktVäktarna, så de har gjort samma resa som du.

Vill du också bli coach? Gör din intresseanmälan här!

Några av alla fördelar med ViktVäktarna
compass Created with Sketch.
Hålla vikten

Att gå ner i vikt är inte lätt, men även att hålla den nya vikten kräver underhåll. Vi hjälper dig att hitta balansen i vårt jämviktsprogram. Här får du lära dig hur mycket du kan och bör fortsätta äta för att behålla din nya vikt. Vi rekommenderar även motion.

Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
Anpassningsbart

ViktVäktarna fungerar för dig, vem du än är och vad du än gillar. Älskar du bröd och pasta? Det går bra! Vill du skippa lättprodukter? Inga problem. Hos ViktVäktarna finns inga ”måsten”. Vi ger dig redskapen och du väljer hur du använder dem och vad du äter och dricker.

sync Created with Sketch.
Flexibelt

Du kan följa programmet med All Inclusive eller Online. Dessutom kan du välja mellan SmartPoints dag; du äter vad du vill och räknar av värdet från din budget, eller Mättande dag; du väljer vad du vill äta från en lista och äter tills du är mätt - du behöver inte väga, mäta eller räkna.

OnlinePlus Created with Sketch.
Gå gratis

När du som är mötesmedlem har gått jämviktsprogrammet blir du guldmedlem. Du är fortsatt välkommen på möten och går gratis så länge du håller dig inom max 2 kg över din målvikt och besöker oss minst var 10:e vecka. Du får fortsatt stöd från oss och tillgång till allt programmaterial.

Få en hållbar viktminskning