Jessica – finalist i Årets ViktVäktare 2014

Jessica
Efter
Jessica
Före
 – Jag tycker att viktminskningsresan och allt runt omkring är superroligt och det har blivit en stor del av mitt liv, säger Jessica.  
För sin imponerande viktresa och sitt sätt att engagera och inspirera andra genom sin blogg, Instagram och andra sociala medier utnämndes Jessica till första finalisten i Årets ViktVäktare 2014.

Det hela började med att en kollega till Jessica visade henne appen och hur enkelt det var att följa kostprogrammet på egen hand via Onlinetjänsten.
– Det verkade perfekt för mig som har dåligt med tid och ständigt är på språng. Jag skrev in mig direkt!

Jessica hade varit med i ViktVäktarna en gång för längesedan men har alltid varit en jojobantare. Den här gången var ett diskbråck en bidragande orsak.
– Mina barn fick dra upp mig ur soffan, det var hemskt! En dag trillade polletten ner, jag ville vara en aktiv mamma som orkar med livet.

”Appen är min bibel”
Tack vare appen har Jessica alltid koll på vad hon stoppar i sig. Allt registreras dagligen och den är med överallt.
– Appen är min bibel! Jag lägger in allt och håller mig till mitt ProPoints antal, då vet jag att jag går ner i vikt.

Nu äter Jessica regelbundet och håller sig till en portion mat. Tidigare blev det många omtagningar och mycket sås.
– Jag blir alltid mätt och äter mycket mer frukt och grönsaker nu. Förut gick jag förbi grönsaksdisken, nu går jag en helt annan runda när jag handlar mat. Som substitut till sås så fungerar minifraiche med vitlök hur bra som helst.

Inga konstigheter
För en heltidsarbetande och ensamstående mamma måste det vara smidigt, lättillgängligt och okomplicerat att följa ett viktminskningsprogram. Jessica har gjort små, viktiga förändringar som gett stora resultat.
– Det ska inte vara så invecklat och det måste fungera med jobb, familjen och min fritid. Mat ska vara billigt och enkelt. Vi äter vanlig mat, gärna mycket grönsaker och kött. Det som jag har förändrat är att jag tar en portion mat och har börjat motionera, det räcker långt!

Kroppen vill springa
När Jessica gick med i ViktVäktarna bestämde hon sig även för att börja motionera, och för att göra det så enkelt som möjligt började det med promenader.
– Första veckan gick jag 6 mil! Jag tänkte att en dag ska jag orka jogga och idag kan jag springa flera kilometer. Jag har massor av energi och det känns som att kroppen vill springa!

Hjälper att hjälpa
Jessica har genom hela sin viktresa bloggat och inspirerar på så sätt andra som vill gå ner i vikt. Men det ger inte bara andra motivation, hon gör det även för sin egen skull.
– Jag vill ju vara en bra förebild och visa att jag kan. Det hjälper även mig att hjälpa andra! Jag får massor av respons via bloggen, det är fantastiskt kul och gör mig sporrad att fortsätta.
Läs gärna mer om Jessica och hennes vardag i hennes blogg.

”Investering i mig själv”
Med hjälp av ViktVäktarna har Jessica hittat en ny livsstil. Hon mår bättre än någonsin och har mer energi.
– Jag ser det som en investering i mig själv. Istället för att lägga pengar på onyttig mat så betalar jag för att hålla koll på vad jag stoppar i mig. Det här är det bästa jag har gjort!

Vinterns ViktVäktare 2014
Jessica var en av tio som fått flest röster och som sedan utsågs till vinnare av vår jury. Juryns motivering lyder:
”Jessica har med hjälp av ViktVäktarna gått ner hela 31 kg på 10 månader. Hon ville ha en förändring i sitt liv och har verkligen lyckats genomföra denna, vilket är imponerande! Jessica inspirerar och motiverar många andra i sin viktminskning genom sin blogg jessicasblogg.com, genom Instagram och Twitter. Ett imponerande engagemang i sociala medier!”

Läs mer om tävlingen här.