Det finns inga genvägar

Anna efter
Efter
Anna före
Före
 – Nu förstår jag vad det handlar om, ViktVäktarna är en livsstil och den enda som fungerar i längden, säger Anna.  
Anna hade provat allt från pulver till att endast äta ett visst livsmedel, men varje gång gick hon upp det dubbla igen. Tillslut blev hon övertalad att prova ViktVäktarna, något hon är tacksam för idag.

Anna har alltid fått kämpa med sin vikt men undvek länge ViktVäktarna eftersom hon tyckte att det lät svårt att räkna ProPoints värden.
– Det var en kollega som övertalade mig och redan efter första mötet kändes det rätt.

Smarta val
Anna var fast i den klassiska fällan ”jag börjar på måndag” och åt ofta godis. När hon började på ViktVäktarna blev det ändring på den saken, även om hon fortfarande unnar sig ibland.
– Den största förändringen är att jag tänker på vad jag väljer att stoppa i mig och använder appen för att hålla koll. Innan blev det mycket småätande. Jag trodde inte att jag åt så mycket men när jag började registrera allt i appen så insåg jag hur mycket det faktiskt var.

Anna har fått en bättre kunskap i vad hon kan äta och vad som är smarta val, rent ProPoints mässigt.
– Efter att ha sett hur många ProPoints värden det är i pommes så är jag inte lika sugen på det längre. Och jag kunde aldrig tro att en portion lasagne skulle vara 16 ProPoints värde! Men nu vet jag hur jag ska prioritera rätt och använder appen för att lägga upp en plan. Om jag vet att jag ska på en festa eller middag så snålar jag in på lunchen osv.

En sak i taget
Anna valde att inte börja med motionen direkt eftersom hon ville fokusera på att lära sig programmet.
– Jag tror det är ett vanligt misstag att man ska börja med allt på en gång. Jag började träna efter fem månader och nu går jag på pass regelbundet.

Eftersom Anna jobbar oregelbundna tider fick hon inte ihop livet med att gå på möten så efter ett par månader gick hon över till att följa ViktVäktarna Online.
– Mötena gav mig en bra start och jag lärde mig programmet. Jag fortsatte att vara noga med att väga mig varje vecka och fylla i min vikt även om jag hade haft en dålig vecka.

En livsstil
Det bästa med ViktVäktarna enligt Anna är att hon kan leva normalt och äta vanlig mat. – Först trodde jag att ViktVäktarna innebar att banta men det är ju en livsstil! Jag tänker som en ViktVäktare när jag handlar mat och vi följer ViktVäktarnas recept även när vi har vänner på middag. Tacopajen är en favorit!

Anna tror att det är viktigt att ha ett mål och vara bestämd för att inte tappa motivationen.
– Jag tänker inte ”jag får inte” utan ”jag väljer att”, då blir det inte så negativt. ViktVäktarna är ett redskap – precis som med ett träningskort så händer inget bara för att du har det, du måsta kämpa för det. Det går inte att fuska sig fram!

Positiva effekter
– Nu kommer jag i mina kläder, har en helt annan utstrålning och bättre självförtroende. Jag skäms inte längre för mitt utseende och vill vara med på foto. Läs mer om Annas viktminskning på Annas blogg.