”Jag går ner mina mammakilon samtidigt som jag njuter av mat jag älskar!”

Leila Lindholm är, förutom författare, programledare och mamma, sedan en tid tillbaka stolt ambassadör för ViktVäktarna.
”Jag går ner mina mammakilon samtidigt som jag njuter av mat jag älskar!”

– Jag startade min resa med ViktVäktarna den 3 juli och har idag (på dagen) gått ner 19 kg. Om någon hade sagt det till mig då, att jag skulle gått ner så mycket till mitten av november, hade jag aldrig någonsin kunnat tro dem. Det kändes helt enkelt som ett obestigligt berg (för att inte säga stört omöjligt) och jag var rädd att jag aldrig skulle hitta tillbaka till den vikt jag hade innan barnen.

När Leila började med ViktVäktarna bestämde hon sig för två saker: skriva checklistan noggrant och glädjas även åt de mindre framstegen som vågen visade. Så länge kurvan visade neråt.
– Det var verkligen mycket lättare än jag trodde. Jag har bara följt instruktionerna och hållit mig inom ramarna för vad jag kan äta i ProPoints värde. Jag har aldrig under den här perioden med ViktVäktarna gått och lagt mig hungrig eller känt att jag har behövt göra avkall på något.

Cravings med gott samvete
För Leila som jobbar med att laga läcker mat och maffiga bakverk kan det tyckas vara en större utmaning att gå ner i vikt men så har inte Leila upplevt det.
– Visst stöter jag på bakverk i mitt jobb men jag har ju också en vardag, nu har jag dessutom varit mammaledig. Det jag har mest cravings för och inte vill leva utan är pasta och vitt bröd. Jag är glad i mat och vill kunna njuta av mitt liv så därför fungerar Viktväktarna för mig. Det är en livsstil som jag kan leva med i det långa loppet eftersom jag inte behöver göra radikala förändringar. Nu kan jag äta allt som jag tycker om med gott samvete!

Onödiga mammakilon
Leila hade samlat på sig sina mammakilon under två graviditeter och ville gå ner i vikt för sin hälsas och sitt eget välbefinnandes skull.
– Jag tror att alla mammor kan identifiera sig med att man önskar och hoppas att man någonsin kommer i sina jeans igen. Det är såklart jobbigt att släpa runt på en massa extrakilon. Jag kände att jag hade kört fast och behövde det här stödet som jag har fått hos ViktVäktarna. Det känns skönt med en viktminskningsmetod som dessutom är säker när man ammar.

Leila har haft en fantastisk viktminskning och vågen har visat minus alla veckor utom en. Nu är siktet inställt på att nå målvikten.
– Jag får min motivation av att se resultatet på vågen. Kraften hämtar jag inom mig själv, det är min hälsa och mitt liv det handlar om. Även om jag inte har gått ner så mycket en vecka så vet jag att det ingår i planen, det går i trappsteg. Bara jag fortsätter att hålla mig till min ProPoints budget så känner jag mig trygg.

Koll på varje munsbit
– Appen var en otroligt positiv överraskning och har förenklat mycket för mig. Den har jag alltid med mig och det går snabbt och enkelt att fylla i vad jag har ätit. Efter ett tag fick jag koll på vad och hur mycket jag kan äta för att hålla mig inom ramarna.
För att räkna ut ProPoints värdet på ett kakrecept lägger Leila in alla ingredienserna i Calculatorn och delar på till exempel 8 bitar.
– Det går bra att laga alla mina recept, bara man räknar och håller koll. Det är en otrolig frihet tycker jag!

Leilas 3 viktigaste insikter

1 Just do it! Var ihärdig och fundera inte så mycket. Det fungerar!
2 Sluta aldrig att fylla i checklistan! Även om en hel chokladkaka har slunkit ner så är det inte förstört. Skriv upp det! Veckobonus och aktivitets ProPoints är till för att användas.
3 Det går att njuta med gott samvete! Vissa livsmedel som jag trodde inte var så bra visade sig vara helt okej och tvärtom.

Drömmen om att springa
– En del tror att jag har legat i på gymmet men det har jag verkligen inte! Det som fungerat i min vardag med småbarn är att gå ut på långpromenader. Men mitt mål är att jag vill kunna springa milen. Det är en av anledningarna till att jag vill gå ner i vikt, att känna mig lättare i kroppen.

Lättare vardag
Viktminskningen har lett till att Leila känner sig mer harmonisk och tillfreds med sig själv. Att slippa släpa runt på extrakilon gör att enkla saker som att ta en promenad känns lättare.
– Allt i vardagen har blivit lättare; att leka med barnen, jobba, möta människor och stå framför kameran.

Läs gärna mer om Leilas viktresa som hon berättar mer om i sin blogg.