ViktVäktarna - Grillad sallad med ädelost och pecannötter

Grillad sallad med ädelost och pecannötter

4
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Det finns ingen anledning till att kött ska få all uppmärksamhet när det kommer till grillat. Att slänga salladen på grillen ger den en otroligt fin smak och härligt sotad yta, absolut god nog för att få spela huvudrollen på middagsbordet! Här tillsammans med ädelost, dragondressing och pecannötter.

Ingredienser

Schalottenlök

1 st

Vitvinsvinäger

4 tsk

Olivolja

4 tsk

Senap (dijon)

1 tsk

Dragon

1 tsk

Romansallad

2 st

Rapsolja

2 tsk

Ädelost 30%

30 g

Pekannötter

½ dl

Instruktioner

  1. Finhacka lök och blanda ihop med vinäger, olivolja, senap och dragon. Smaka av med salt och peppar.
  2. Halvera salladshuvudena på längden och pensla med olja. Strö över lite salt och peppar och grilla på direkt värme, med snittytan nedåt, tills de fått fin färg, ca 3-4 minuter. Vänd på dem och grilla ytterligare ca 3 minuter.
  3. Lägg upp salladen på ett fat, ringla över dressingen och smula över ost. Toppa med nötterna och servera direkt.