Foto av Paprika- och chèvrepaj från WW ViktVäktarna

Paprika- och chèvrepaj

11
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Underbar paj med rostad syrlig paprika, sträv chèvre och pepprig ruccola.

Ingredienser

Vetemjöl

2 dl

Grahamsmjöl

½ dl

Kvarg naturell 1%

1¼ dl

Margarin flytande 80%

50 g

Vatten

2 msk

Ägg

4 st

Mjölk 3%

2½ dl

Salt

1 tsk

Svartpeppar

1 krm

Ruccola

50 g

Grillad paprika i lag (utan olja)

400 g

Getost (chèvre)

150 g

Valnötter

12 halv(t)/halvor

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, kvarg, margarin, vatten och en nypa salt. Baka i ugn 10-15 min, 200°.
  2. Blanda under tiden ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
  3. Fyll pajskalet med ruccola, hackad paprika och bitar av chèvre. Häll över äggstanningen och toppa med valnötter.
  4. Baka pajen på 200° tills den stelnat och fått fin färg. Servera med en sallad.