ViktVäktarna - Paj med vit sparris och rökt kalkon

Paj med vit sparris och rökt kalkon

7
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
En härlig paj som passar lika bra för sig själv som på buffén. Fylld med delikatessen vit sparris, salladslök, tomat och rökt kalkon.

Ingredienser

Vetemjöl med fullkorn

3½ dl

Kvarg naturell 1%

125 g

Margarin flytande 80%

50 g

Vitvinsvinäger

1 msk, 1-2 msk

Sparris

500 g, vit

Salladslök

4 st

Rapsolja

1 tsk

Cocktailtomater

125 g

Kalkonbröstpålägg

200 g

Ägg

4 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Basilika

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Blanda ihop mjöl, kvarg och margarin till en smulig deg. Tillsätt vinäger och knåda till en smidig deg. Tryck ut i en springform och sätt in i ugnen ca 15 minuter.
  3. Skala och skiva upp sparris. Koka i lättsaltat vatten ca 8 minuter. Strimla salladslök och stek hastigt i olja. Halvera tomater och strimla kalkon. Lägg allt i pajskalet.
  4. Vispa ihop ägg och matlagningsbas, salt och peppar. Häll det över grönsakerna och sätt in i ugnen ca 30 minuter. Toppa med basilika.

Anteckning

Det funkar fint med grön sparris också. Då behöver du varken skala eller förkoka den.