Så hittar du stöd från din omgivning

Att det är viktigt med stöd från omgivningen är det många som vittnar om. Men hur och i vilken grad du ska ta hjälp är det bara du själv som kan avgöra. Ta del av våra råd och tänk sen igenom din egen situation.
Publicerad 20 februari 2017

Gå på möten!

Mötena hos ViktVäktarna® borde vara den mest självklara platsen att börja på om du deltar i vårt program. Naturligtvis får det aldrig kännas som ett tvång. Men tänk på någon situation, till exempel om du varit bjuden på fest men inte känt för det och velat lämna återbud. Till slut gick du på festen ändå och det slutade med att du kom hem med massa ny energi och inspiration efter möten med glada och positiva människor. Den kraften finns på mötena, och om möjligt, i ännu större doser än på kalas!

Omge dig med rätt sorts människor!

Du måste inte “göra slut” med dina bästis som du alltid lyxfikar med på lördagar. Tacka inte heller nej till söndagsmiddag hos svärmor. Men ta istället in nya, fräscha krafter i din krets. “Ragga” en eller två nya kompisar på ett veckomöte. Skapa en facebook-grupp för bara er. Där kan ni närsomhelst på dygnet kan slänga ut en fråga, en inspirerande tanke, ett framsteg eller - kanske ett rop på hjälp!

Invig din familj!

Förklara för din familj vad du står inför. Berätta vad du önskar för stöd från dem. Kanske fler i din familj skulle må bra av att följa dig i din nya, sunda livsstil. Berätta om ViktVäktarnas program och hur lite som krävs för dem att hänga med. Och såklart - hur mycket roligare det blir när ni gör det tillsammans!