5 hälsosammare mellanmål

Byt ut de slentrianmässiga mellanmålen till de hälsosammare alternativ som hjälper dig på din viktresa.
Publicerad 6 november 2017 | Uppdaterad 9 augusti 2022

Suget efter mellanmål kommer ofta plötsligt. Och valet av mellanmål kan vara den stora boven i viktdramat. Välj rätt nästa gång! Här kommer 5 hälsosamma alternativ: 

1.

Risifrutti:

Innehåller nästan motsvarande 4 sockerbitar tillsatt socker. Skippa den. Punkt.

Byt ut till:

Keso! Färdiga mellanmål med keso och topping finns att köpa på många ställen. Det går givetvis lika bra att förbereda själv i en burk och toppa med frukt och lite nötter.


2.

Snickers:

Nästintill oemotståndligt när de ligger i långa rader på butikshyllan precis vid kassan. Men du kan njuta av choklad utan att sabba budgeten helt.

Byt ut till:

En hälsosammare bar. Det finns många proteinbarer i affären med smak av choklad som både är gott och mättar. Håll bara koll på innehållet då vissa är kaloririka, men det finns bra alternativ om man tittar efter. Varför inte köpa hem lite ViktVäktarbars att ha till hands när du behöver det?


3.

Varmkorv med bröd:

Lätt hänt att det blir en korv på bensinstationen eller i pressbyrån. Det lilla protein du får väger inte upp för de snabba kolhydraterna från brödet och ketchupen.

Byt ut till:

Kvarg! Helst naturell och gärna med frukttärningar och lite rostade frön. Lagom mättande mellanmål, smakar mycket och räcker en stund.


4.

Kontorskakorna:

Här räcker det kanske med att du kastar ett öga på innehållsförteckningen för att du ska avstå och byta ut.

Byt ut till:

De goda knäckebröden du så smart förvarar i skrivbordslådan! Bre på mager färskost så känns ditt mellanmål redan lite lyxigare. Skivad banan eller färska hallon på kommer väcka avund från kollegorna!


5.

Drickyoghurt:

Ännu en klassisk fälla från pressbyråkiosken. Du tänker kanske “yoghurt, det är ju så nyttigt”. Men även här gömmer sig de snabba kolhydraterna i den fräscht fruktiga smaken…

Byt ut till:

Hemmamixad smoothie. En halv banan 2 dl naturell lättyoghurt och ett par, tre matskedar frysta blåbär. Mixa på morgonen och förvara svalt till mellanmålsdags!