Ännu mera vego!

Är du mer nyfiken på det gröna tänket? Här kommer inspiration till en köttfri vecka!
Publicerad 30 januari 2017

MÅNDAG. Vad sägs om en ljummen sallad med quinoa, rucola, halloumi, hummus, rostade rotfrukter? Rosta tärnade rotfrukter i ugnen med lite olivolja och flingsalt på. Blanda med nykokt quinoa och servera direkt med nystekt halloumi, hummus och rucolablad. Det som blir över kan med fördel serveras kallt som lunch dagen därpå.

TISDAG. Läge för thaimat? Gör en röd thaicurrygryta med fullkornsbasmati. Följ ett recept för kyckling i röd curry men skippa köttet och lägg i svamp, paprika, broccoli, morötter och gärna lite tofu istället.

ONSDAG. Gör ett storkok minestronesoppa med matvete. Klara soppor håller i kylen flera dagar. Självklart går den här bra att frysa in i portioner också.

TORSDAG. Bråttom och sugen på en vardagsklassiker? Quorn stroganoff med ris. Du kan köpa färdigstrimlad quorn från frysdisken, så går det rekordsnabbt att få middagen på bordet!

FREDAG. Har du inte provat spagetti bolognese på linser och morötter så är det dags nu! Fräs rivna morötter och hackad lök i lite olja. Tillsätt en burk tomater, en 3-4 dl vatten, ett par deciliter röda linser och en buljongtärning. Smaksätt som vanlig bolognese.

LÖRDAG. Om du hittar jordnötsburgare från Ekko Gourmet i din butik så köp hem och ha på lut för att fixa en snabb och supergod middag. Servera gärna med coleslaw och picklad rödlök.

SÖNDAG. Njut av krämig risotto med lättkokta gröna bönor och ugnsbakade rödbetor. Toppa med lite parmesan och valnötter. Använd gärna råris, men räkna med att det tar lite längre tid att få klart än avorioris.