Glöggmingla utan att vingla - på Pointsmålet!

Snart står glöggbjudningarna som spön i backen. Förr om åren tog man en pepparkaka, tuggade i sig mandeln och russinen i sin glöggkopp och var glad och nöjd med det.
Publicerad 25 oktober 2016

Nuförtiden är det präktiga små bufféer som gäller. Allt från ostbollar rullade i pepparkakssmulor, västerbottenscheesecake med laxrosetter till smältande brietårtor med sirapsblandade nötter. Och som grädde på moset ska vi skölja ner alltsammans med en kopp varmt, sött vin!

Det är med skräckblandad förtjusning vi som Viktväktare tar oss an julen med alla dess fröjder och förödande frestelser… Men med ditt viktmål i sikte och övertygelse om en ny sund livsstil så kommer du klara även adventstidens utmaning.

Så låt oss ta oss igenom julen med midjemåttet i behåll. Ända fram till påska!

Regel nummer ett. Gå aldrig hungrig till en glöggbjudning! Maten som serveras är inte avsedd att mätta i någon större bemärkelse. Visst blir magen full, men av fett, kolhydrater och alkohol. Men några timmar senare uppstår den välbekanta tomheten igen.

För det andra. Välj och njut med omsorg. Även om du kommer till festen mätt så är det trist att inte kunna tillåta dig att smaka. Bestäm dig för något. Pyttelite av varje eller en smakportion av det som ser allra läckrast ut.

Och sist men inte minst. Läs på innan! Om du är medveten om, och har färskt i minnet ungefär hur mycket varje kopp glögg eller ostboll är värd så är det betydligt lättare att stå emot frestelsen.