Hitta din mellanmålsstil

Suget efter mellanmål kommer ofta plötsligt. Allra helst om du känner doften av nybakat eller passerar pressbyrån på väg hem. Då är det lätt att gå i fällan.
Publicerad 28 november 2016

Visst finns det vettiga mellanmål i välsorterade tidningskiosker, som fruktsmoothie och nötblandningar i portionsförpackning. Men priset för det är ju nästan samma som dagens rätt på lunchkrogen! Då är det klart att chokladkakan för en tredjedel av priset ligger närmare tillhands.

Gör istället som scouterna - var alltid redo! En banan och en påse nötter finns det alltid plats för i handväskan. En smoothie som mixas hemma på morgonen håller fint i kylen på jobbet tills det kurrar till vid 15-tiden.

Men vad passar dig och din vardag? Har du tid att stå och pyssla i köket och njuter av det så gör det. Om inte, så bygg upp ett litet behändigt förråd. En bra bas är ett välfyllt fruktfat. Ett par vackra glasburkar, en med din favoritnötblandning och en med torkade aprikoser eller plommon, så är du på god väg. Knäckebröd är också perfekt att ha i skrivbordslådan, gärna lite extra lyxigt med frön på. Och kanske en burk mandelsmör eller sesampasta (tahini) att bre på brödet.

Mellanmålet ska gå snabbt att göra och inte fylla upp magen som en vanlig måltid. Men åt du bara en lättare lunch och har lite tid över kan du gärna göra mellanmålet till en liten fest! Dela apelsin i klyftor. Lägg dem på tallrik med lite nötter och ett litet glas naturell yoghurt och lite krossat sesamknäcke. Varför inte bjuda över en kollega?

Smaklig mellanmåltid!