Matakuten rycker ut - igen!

Vardagen utmanar oss med alla måsten. Och som ViktVäktare är ett av dessa att få i sig balanserad mat. Matakuten hjälper dig på traven!
Publicerad 16 oktober 2017

“Hjälp - jag hinner inte laga nyttig mat!”

En del kan tycka att allt jobb med grönsaker är bökigt och tar på tok för mycket tid. Det ska sköljas, skalas, delas, tärnas eller hackas. Och så känner vi nog alla till och från. Även den mest hängivna matlagaren.

Lösning: Ta en sväng till frysdisken! Botanisera bland all fryst mat som erbjuds numera - färdighackade grönsaker, strimlad kyckling och tärnad fisk.

Faktum är att fryst mat har många fördelar. I synnerhet frukt, bär och grönsaker. När frukt, bär och grönsaker fryses in så bevaras vitaminerna ända tills de tillagas. De du köper färska kanske blir dåliga innan du hinner äta upp dem.

"Hjälp - jag tycker verkligen inte om att äta sallad! Hur ska jag kunna frossa i grönsaker?"

Lösning: Ät soppor, smoothies och grönsaksgodis!

Soppor: Så gott som alla grönsaker kan användas i soppor. Dela i bitar, koka mjukt i buljong, krydda och smaka av. Klart! En soppa behöver alltså inte ta så mycket längre tid att göra än en sallad.

Smoothies och flytande sallad: Kanske tycker du bättre om att dricka din sallad? Mixa färska spenatblad med färskpressad juice av apelsin eller annan frukt, gurka, fänkål, avokado och tomat. Häll upp i vackert glas och njut! Passar bra sidorätt eller mellanmål. Tänk på att större mängder grönsaker och frukt som du mixar och dricker ska du räkna Points för.

Grönsaksgodis: Cocktailtomater, morötter i munsbitar, selleristavar, blomkålsbitar, sugar snaps, rädisor… Du ser, det blir lördag hela veckan!