Sköna snacks i tevesoffan

En grabbnäve chips gör väl ingen skada, men när fotbollsmatchen är som mest spännande är det lätt att det går över styr. Här laddar vi med rätt energi inför tevekvällen!
Publicerad 22 maj 2017

Bestäm att snacks framför teven får utgöra en måltid. Antingen ett mellanmål eller en hel middag. Då är det lättare att planera utifrån din Points-budget.

Mellanmål för hela matchen!

Popcorn. Mät upp oljan innan poppningen bara så det inte blir för mycket!

Kvarg med bär och krossade fullkornsdigestive. Läckert att servera i flera lager i glas.

Rostade nötter. Alla nötter får mer smak när de rostas i en torr het stekpanna.

Baconchips av kycklingbacon. Knaperstek och lägg på papper att rinna av.

Rostad kål. Rosta tunna skivor blomkål, broccoli och även grönkålsblad, med lite olja och salt 5-15 min i ugnen på 225 grader.

Grönsaksplock. Skär upp favoriterna i stavar och dippa i chilikryddad mager kesella.

Tevemiddagar för bästa serien

Quesadilla med lufttorkad skinka

Bred philadelphia light på två fullkornstortillabröd. Fördela lufttorkad skinka, paprikaringar och babyspenat över det ena brödet och lägg på det andra som lock. Stek på medelvärme i torr stek- eller grillpanna ca 5 min på varje sida. Klipp i tårtbitar och servera. Gott till en alkoholfri öl!

Heta kycklingben med guacamolesalsa

Krydda kycklingben med en chilikryddblandning efter smak. Tillaga i ugnen på 200 grader tills kycklingen är helt genomstekt. Gröp ur ett par avokado och lägg i en skål med pressad lime och en pressad vitlöksklyfta. Mosa med gaffel och vänd ner en hackad tomat. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen varm eller kall med avokadoröran.