Hur tar jag mig vidare efter att vikten stått still?

Veckans strategi
Publicerad 7 mars 2023

Du hittar Veckans strategi som PDF här.

När siffran på vågen inte rör sig under några veckor kan det kännas som om dina tankar också fastnar…på just den siffran. Genom att skifta fokus kan viktminskningen komma igång igen.

Låt oss gräva lite djupare…

Det finns en anledning till att så många medlemmar frågar om hur man kommer vidare efter att ha stått still i vikt. För jo, de flesta av oss råkar ut för det någon gång. Men denna vetskap gör ju inte dig mindre frustrerad eller irriterad, i synnerhet inte om du upplever att du gjort precis som tidigare och hållit dig till dina hälsosamma vanor.

Vad kan hjälpa? Jo, att flytta fokus från den där irriterande siffran på vågen till det du faktiskt kan kontrollera. Detta kommer att hjälpa dig att agera med större självförtroende och du kommer att få fart på viktminskningen igen.

Det betyder inte att du behöver se över eller ändra på allt du gör. Sätt dig själv i förarsätet och lägg ditt fokus där det kommer att göra störst nytta. Det kan handla om att hålla koll på dina portioner, regga det du äter, att vara aktiv och kanske viktigast av allt, lägg mer tid på att uppmärksamma och fira framgångar som inte är relaterade till din vikt.

Läs mer om månadens tema som handlar om vanliga frågor och funderingar man kan ha under viktresan.