Tips på hur du kan minska Pointsvärdet

Publicerad 25 mars 2024

Tänk på en maträtt eller efterrätt du gillar och som du kanske har planerat att äta i veckan. Går det att minska Pointsvärdet? Ja... det går faktiskt! Så här får du dina Points att räcka längre!

Låt oss gräva lite djupare...

apricots grilled halves with yogurt and honey
apricots grilled halves with yogurt and honey

Det är viktigt att kunna laga, äta och njuta av ett recept precis som det är, oavsett om det är släktens hemliga recept på köttbullar, en vardagsmiddag eller en kladdkaka du själv bakat. Din vikt- och hälsoresa handlar inte om att alla dina favoriter ska bytas ut mot hälsosamma versioner bara för att spara Points. Din Pointsbudget ger dig flexibilitet så att du kan välja vad du äter och vilka ingredienser du vill använda.

Men det finns ju dagar då du vill använda extra Points för att äta någon speciell maträtt utan att överskrida din budget. Då kan du använda våra tips på hur du kan byta ut vissa livsmedel till alternativ som har ett lägre Pointsvärde. Du kanske till och med föredrar vissa av recepten med lägre Points, eller så hittar du Pointssnåla ingredienser som du tycker funkar jättebra och som du tycker om.

Att planera in sådant som du verkligen tycker om och vill äta – antingen genom att hitta versioner med lägre Points, eller genom att budgetera för recept med högre Points – gör din vikt- och hälsoresa mer hållbar och ger dig en större chans att lyckas.