Health Impact Award | WW ViktVäktarna

Vinnaren av Health Impact Award är korad!


Ett nytt initiativ för att bidra till en värld där hälsosamma vanor är tillgängligt för alla.

Grattis Generation Pep!


Vinnarintervju med Emma Blomdahl Wahlberg, kommunikationsansvarig, på Generation Pep

Grattis till vinsten! Vad betyder den här vinsten för er?

Det är jättekul att vi blir uppmärksammade för det arbete vi gör. Vi är en ideell, icke vinstdrivande organisation så det behövs alltid mer pengar så att vi kan göra mer. Och sen är det ju extra kul att vinna när det är så jämnt i röstningen!

Kan du berätta lite mer om vad ni gör?

Vi arbetar för att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Vi jobbar med att ta fram olika informationskampanjer och har bland annat varit med och tagit fram en bok om hälsosamma vanor för barn som heter Saga Sagor, skriven av Josefine Sundström, och delas ut till alla 5-åringar på BVC. Vi stöttar även skolor och förskolor med gratismaterial; veckomenyer, mellistips, rörelsetips etc. För oss är det viktigt att det är gratis, hälsa ska inte vara något man måste betala för.

Vad är det viktigaste med ert arbete?

Det finns en stor efterfrågan - hur mycket ska mitt barn röra sig, vad ska de äta etc. Så vårt viktiga arbete är att översätta svårtillgängliga budskap så de blir lättare att ta till sig.

Varför är det viktigt att etablera hälsosamma vanor redan vid unga år?

Vanorna som vi har från barnsben tenderar att följa med oss som vuxna. Drack vi läsk till middag som barn, så gör vi med stor sannolikhet även det som vuxna. Dricker vi istället vatten som barn fortsätter vi med det även i vuxna år. Det finns mycket forskning som visar att goda vanor grundläggs tidigt. Det finns även alarmerande siffror som säger att fetman bland 4-åringar har femdubblats senaste åren!

Generation Pep grundades 2016 av kronprinsessparet och näringsidkare. Carolina Klüft är verksamhetschef. Läs mer om Generation Pep och deras arbete här.


Generation Pep


Generation Pep arbetar för att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjligheter och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Genom att etablera hälsosamma vanor redan i tidig ålder får dagens unga bättre förutsättningar att bli hälsosamma vuxna. Därför är Generation Pep nominerade till WW ViktVäktarnas Health Impact Award.

Finalisterna som det stod mellan var Generation Pep och Stiftelsen Understand. Röstningen avslutades den 6 juni 2021.

Vinnaren får 70.000 kr till sitt arbete för att göra hälsosamma vanor tillgängligt för alla.


I dagens verklighet har inte alla tillgång till de verktyg de behöver för att må bra.

Vi på WW ViktVäktarna vill att hälsa ska vara tillgängligt för alla. Vår vision är att inspirera till hälsosamma vanor genom hela livet. För individen, familjen, samhället, världen – för alla. Så i enlighet med vår vision, och som en del av ett globalt initiativ, kommer vi i år att dela ut en Health Impact Award till en organisation som gör viktiga insatser för att göra hälsa tillgängligt för alla.


Har du frågor? Vi har svaren!


Team WW

Nej, du behöver inte vara medlem hos WW ViktVäktarna för att rösta. Alla kan rösta!


Team WW

Du kan bara rösta en gång.


Team WW

Du kan rösta t o m söndagen 6 juni 2021.


Team WW

Vinnaren presenteras lördagen 12 juni 2021.


Team WW

Vinnaren av Health Impact Award 2021 kommer utses genom röstning. Vi tillåter en röst per person. Du röstar genom att klicka på Rösta här-knapparna under beskrivningen av våra två kandidater. Därefter väljer du din favorit i rullistan.


Team WW

De två kandidaterna är framtagna av WW ViktVäktarna. Vi på WW ViktVäktarna vill att hälsa ska vara tillgängligt för alla. Vår vision är att inspirera till hälsosamma vanor genom hela livet. För individen, familjen, samhället, världen – för alla. Vårt mål är att skapa en värld där hälsa och goda vanor är tillgängligt för alla, inte bara för några få. I enlighet med vår vision, och som en del av ett globalt initiativ, kommer vi i år att dela ut en Health Impact Award till en organisation som gör ett viktigt arbete inom någon av våra hörnstenar - mat, motion, sömn och mindset.


Team WW

Prissumman på 70.000 kr kan användas för att stötta den vinnande organisationens verksamhet. Prissumman får inte användas i politiskt syfte eller för lobbyverksamhet.