Nina -9 kg

“ViktVäktarna® program PersonligaPoints™ har gett mig en frihet att anpassa programmet ännu mer efter mig själv, jag har anpassat min plan efter min livsstil och äter samma mat som min familj”
Publicerad 29 oktober 2021

Nina har alltid varit aktiv, men efter att ha gått ner 9 kg med hjälp av ViktVäktarnas program kan hon rida, träna och vara med barnen utan problem. Nina startade med Mitt WW+ och har sedan juli varit pilotmedlem och provat nya programmet PersonligaPoints. Hon har varit med i ViktVäktarna två gånger tidigare men denna gången har hon även fått ett annat mindset.

- Jag har hittat en livsstil som fungerar. Vi äter samma mat, hela familjen. Jag anpassar min tallrik efter programmet och fyller enkelt på med NollPointsmat från min lista.

Nina har vetat med sig vad hon behöver för att gå ner i vikt och de gånger hon har gått upp i vikt har livet kommit emellan och hon har satt åt sidan att prioritera sig själv.

- Nu är barnen lite större och jag har tid att fokusera på både mat, motion och avsätta tid för mig själv har det blivit enklare att få med alla delar jag behöver för att må bra.

Nina nu och då:
apricots grilled halves with yogurt and honey
apricots grilled halves with yogurt and honey

Helhetstänket och att fundera vad som fungerar i hennes vardag har hjälpt Nina att forma programmet till sitt eget. Det är viktigt för henne att kunna äta samma mat som resten av familjen och därför har hon hittat en strategi:

- På lunchen äter jag nästan bara mat från min NollPointslista, det gör att jag på kvällen kan äta i princip vilken rätt som helst på kvällen.

Med PersonligaPoints™ ger grönsaker och vatten extra Points till dagsbudgeten. Att lägga till grönsaker vid varje mål har tidigare inte varit självklart men fördelarna är många:

- Grönsakerna får mig att bli ännu mättare och jag mår bra av dem. Jag tänker lite extra på att vatten är bra så jag väljer ofta det framför något annat.

Nu känner Nina att hon kan leva det liv hon vill leva. Hon tränar hemma flera dagar i veckan och ridningen har blivit ännu roligare. Öppenheten bland vänner och familj att hon går på ViktVäktarnas program har både motiverat och förenklat för henne.

- Alla vet varför jag gör de val jag gör men jag kan samtidigt vara ute och äta på restaurang med mina vänner utan att ge avkall på något.

Blodtrycket som tidigare var högt har blivit bättre och Nina kan vara aktiv i stallet med sin dotter.

- Jag är dessutom mycket mer positiv i mitt tänk, nya programet PersonligaPoints™ har gett mig en frihet att anpassa programmet ännu mer efter mig själv, avslutar hon.

* Information, produktnamn och innehållet i ViktVäktarnas program har uppdaterats sedan denna artikel publicerades.