Välkommen till ViktVäktarcentret i Malmö!

Publicerad 27 maj 2016

Den 25 januari i år slog portarna upp för det nya centret i Malmö, Hyllie. Hit är alla välkomna – oavsett om du är medlem eller inte. På centret finns ett stort urval ViktVäktarnas produkter – mat och snacks – samt träningsredskap och kokböcker. 

Centret är placerat i Hyllie, ett expansivt område som är lättillgängligt och där shoppingcentret Emporia ligger. Förutom i Malmö finns det ViktVäktarcenter även i Stockholm och Göteborg.

Mix av coacher

På centret jobbar sex coacher som erbjuder en stor variation av mötestider så att det ska passa boende, pendlare, medarbetare etc. Två dagar i veckan är det drop-in vägning och på måndagar startmöte för nya medlemmar. Dessutom finns det en XL-grupp för den som har mer än 25 kg övervikt.

Amii – coach med XL-grupp

Amii är en av coacherna som har möten på det nya centret. Hon har två möten i veckan – varav ett är en XL-grupp. Hon har själv gått ner 120 kg med ViktVäktarnas XL-grupper.

– Jag vet vad de går igenom och att man känner sig mer bekväm i en grupp där de andra också har lite mer övervikt. Vi följer samma teman som alla andra möten men det blir djupare diskussioner som rör en annan problematik i XL-grupperna.

XL-gruppen riktar sig till de som har 25 kg övervikt eller mer men självklart får man ta med sig en vän eftersom det är bra med stöd.

Mötesplats

Lokalen är väl genomtänkt med möjligheter att värma medhavd mat, ta en kopp kaffe och shoppa såklart. Amii trivs med att jobba i den nya lokalen.

– Jag tycker att lokalen känns lyxig, lätt att jobba i och har en diskret invägning.

Alla är välkomna att besöka centret, du kanske vill köpa en kokbok eller bara nyfiken? Tveka inte - kika in till oss!