Anders, -24 kg

Ökat midjemått blev starten på Anders viktresa.
Publicerad 27 november 2019

Anders Galin gick upp i vikt för första gången i högstadiet under en USA-resa. När han kom hem från vistelsen hade han gått upp tio kilo på sju veckor – kilon som har varit svåra att bli av med.

Det enda undantaget skedde för tolv år sedan när hans dåvarande sambo valde att gå med i ViktVäktarna® och även Anders hängde på och rasade i vikt. Dock dröjde det inte länge till innan midjemåttet blev större igen.
–  Jag tänkte: nu kan jag det här, sen gick det inte lång tid förrän jag var tillbaka på ruta ett igen, säger han.

Anders tog det viktiga steget mot en viktnedgång när han fick se sig själv på film då han sprang en orienteringsstafett. Det var en upplevelse som var svår att smälta.

– Jag upplevde mig själv springa men i verkligheten så släpade jag mig fram, säger Anders.

Det var också i samma stund som han bestämde sig för att göra en riktig förändring och gå med i ViktVäktarna igen. Inspirationen hämtade han från sina barns mamma, som precis hade klarat av att gå ner i vikt.

– Jag såg hur pass mycket gladare och levande hon blev efter sin viktnedgång. Både hon och barnen mådde mycket bättre efter viktnedgången, säger han.

Anders, nu & då
Medlemmar-Anders
Medlemmar-Anders
Medlemmar-Anders
Medlemmar-Anders

Ny livsstil utan stora uppoffringar

Anders har förändrat sin livsstil en hel del, men har inte behövt göra allt för stora uppoffringar. Det viktigaste i Anders viktminskning har varit att dokumentera allt han har ätit. Han noterade i appen vad han åt och var hos ViktVäktarna på vägning varje vecka. Dessutom träffade han en ViktVäktarna-coach varje vecka som peppade honom att nå hans mål – vilket var nyckeln för hans viktnedgång.

– Enda chansen till bestående förändring vare sig du ska driva igenom ett projekt på arbetet eller hos dig själv är att dokumentera och följa upp, säger Anders.

”Känner mig som Tiger i Nalle Puh”

Anders motionerade inte särskilt mycket under tiden som han var med i ViktVäktarna. Men efter att han hade lyckats gå ned hela 24 kilo så kände han av en helt annan kraft i träningen än tidigare. 

– Nu när jag springer så känner jag mig som Tiger i Nalle Puh som studsar omkring i Sjumilaskogen på sin svans. Träningen och löpningen har tagit rejält med fart, säger han.

Nyupptäckt frihet är Anders motivation

Det som motiverar Anders till att fortsätta leva och äta hälsosamt är den nyupptäckta friheten.

– På något sätt går jag bara runt och myser numera. Känslan att kunna gå in i en klädbutik och köpa kläder i storlek medium och veta att de kommer sitta som det ska – det ger motivation, säger han.

Anders avslutar med att ge ett par tips till den som funderar på att gå med i ViktVäktarna: 

  • Tänk på att ett medlemskap i ViktVäktarna går som friskvård. Och var inställd på att det går att ändra sin livsstil – vill man så fungerar det!
  • Har inget speciellt favoritrecept men efter att ha fått kunskap om livsmedel så skulle Anders vilja rekommendera grillade nötfärsspett med ugnsgratinerade rotsaker och tzatziki gjord på Larsas Grekiska Yoghurt med 0% fett och 10% protein.