AnnaLena -19 kg

"Genom att hålla koll på vad jag äter har jag kunnat parera mitt sockersug och insett att mellanmålen är väldigt viktiga för mig. "
Publicerad 13 april 2022

När distansarbetet bidrog till mer stillasittande än tidigare och träningskläderna inte satt som de skulle längre, ville AnnaLena göra en förändring i sin livsstil.

- ViktVäktarna® erbjöd ett helhetstänk som tilltalar och passar mig, jag gör inte detta för att få en quick fix utan för att få en förändring för alltid.

För AnnaLena var det viktigt att vara i ett sammanhang och känna att hon inte är ensam. Därför passade medlemskapet Coach+Digital henne utmärkt.

- Min första livesända workshop med Ingela var jättebra, hon såg mig, sa mitt namn och jag kände mig inkluderad från allra första början. Det känns som en viktig del för att orka i längden. Jag älskar att ha min grupp där vi kan nörda ner oss tillsammans och prata om alternativa livsmedel och bättre val.

Satte ödmjuka mål

AnnaLena var inställd på en större utmaning än vad det faktiskt blev. Hon satte ödmjuka mål och ville se hur kroppen reagerade på omställningen och det var viktigt för henne att målet hade hälsofokus.

- Jag ville göra detta för att må bättre i mig själv. Min resa är bara min och det är så olika vilken livssituation man har, hur resan blir. Alla har sina utmaningar.

Största förändringen är maten

Den största förändringen för AnnaLena har varit kosten, träna har hon alltid gjort, och appen har varit viktig för att hon ska veta vad hon behöver och när. Sockersuget har varit en av de största utmaningarna att ta itu med.

- Genom att hålla koll på vad jag äter har jag kunnat parera mitt sockersug och insett att mellanmålen är väldigt viktiga för mig. Nu vet jag vilken mat jag behöver för att må bra och jag har hittat knep att ta till när sockersuget slår till, då tar jag ett glas t.ex. ZERoh-saft som finns i flera friska smaker.

AnnaLena nu & då:
Under resan har AnnaLena lärt sig att ta kontroll över sitt sockersug och hur viktiga hennes mellanmål är.
Under resan har AnnaLena lärt sig att ta kontroll över sitt sockersug och hur viktiga hennes mellanmål är.

Att fika tillsammans med sin mamma är något som AnnaLena värderar högt och har bestämt sig för att hålla fast vid.

- När jag ska besöka henne gör jag utrymme för att kunna äta hennes goda bullar. Då gäller det att jobba med sin budget och att planera dagen. Jag har även insett att en halv bulle smakar lika gott som en hel bulle.

Att delta i workshops har gett AnnaLena massor av tips och inspiration under resans gång och gemenskapen har betytt mycket.

- Om det gått lite sämre någon vecka inser jag att det inte bara är jag som trasslar till det ibland, vi finns där för varandra och jag får perspektiv på saker när jag inser att jag inte är ensam.

Träningen är ännu roligare nu

Även träningen har blivit mycket roligare och enklare än förut och numera går uppförsbackarna enklare att springa uppför och AnnaLena har inte längre ont i knäna när hon springer. Hon har nu nått sitt viktmål och utmaningen framåt är att hålla sin vikt och hitta en bra balans mellan att träna så mycket som hon gör och att äta hälsosamt.

- Jag mår fantastiskt nu, och känner mig så smidig. De yogapositionerna som tidigare var en utmaning att få till gör jag nu enkelt, säger AnnaLena.

AnnaLenas 3 tips

1. Mellanmålet är viktigt. Planera och ta med till jobbet, du kommer tacka dig själv!

2. Krydda maten. När portionerna är mer smakrika gör det ingenting att de blir mindre, lite mer hetta i maten har fått mig att känna mig mätt och nöjd på ett annat sätt.

3. Nollkaloridryckerdryck. Jag kan inte nog tipsa om denna. Jag fryser den till glass på sommaren, dricker den med både vanligt och kolsyrat vatten, den finns i massor av smaker och den släcker törsten otroligt bra.

Våra medlemskap

Vi ger dig verktygen du behöver för att skapa en hälsosam livsstil och nå dina mål.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.