Annica, -22 kg

"Förr kunde jag välja en tårtbit istället för dagens rätt!"
Publicerad 5 juni 2019

Annica, -22 kg

Annica ville få tillbaka orken och energin i livet. I efterdyningarna från såväl ryggoperation som höftproblem och protes i benet, längtade hon bland annat efter att kunna gå ut med sina hundar på ordentliga promenader.

- Jag hade länge velat och även försökt göra små förändringar i min livsstil, men saknade helt enkelt kraften. Visserligen gick jag ner 5 kg på egen hand men där tog det liksom stopp.

Med tiden kom Annica till en punkt där hon bestämde sig för att gå till ViktVäktarna®. Trots att hon inte hade någon att gå tillsammans med.

- Men ensam, det är man aldrig hos ViktVäktarna! Ingen är den andra lik där, och jag upplever att många vill bjuda på sig själva och går dit för att ha roligt och skratta.

Tidigt bestämde sig Annica för att detta skulle bli långsiktigt, även om det gick lätt i början.

- Ja, jag var fast besluten och väldigt bestämd när jag satte igång. Och även om jag nu har lyckats gå i mål så kommer jag fortsätta gå till workshops för att få det ovärderliga stödet.

Livet känns roligare nu

Nu, ett år senare konstaterar Annica att effekterna av att leva efter ViktVäktarna är många och slående. Efter att ha blivit änka två gånger under sitt liv upplever hon dessutom att gnistan i livet har kommit tillbaka.

- Jag har en helt annan lust att göra saker. Nu är jag pigg och kan gå ut med hundarna. Men inte minst, jag behöver inga mediciner längre för de olika symtom jag haft innan. Jag har gymkort på två ställen, jag får vara med om roliga och sociala möten på ViktVäktarnas workshops och så vidare. Alltså, det är inte bara vad och hur jag ska äta som jag fått med mig från ViktVäktarna. Det är ett helt livsstilspaket.

Annica, nu och då
Medlemmar-Annica
Medlemmar-Annica
Medlemmar-Annica
Medlemmar-Annica

Dukar upp till fest varje dag

Matlagning är något som Annica har börjat med sedan hon gick med i ViktVäktarna.

- Jag lagade inte mat innan. Men nu tycker jag det är kul! Ibland tar jag kort på maten, jag fattar inte att jag har lagat allt. Det ser ut som jag ska ha fest!

Annica berättar också att hon alltid varit tokig i ost och tårtor.

- Jag kunde välja en tårtbit istället för dagens rätt när jag kom in på en lunchrestaurang. Jag äter fortfarande tårta, men bara ibland. Och ost, det väljer jag inte bort alls! Däremot smöret på smörgåsen för det kan jag vara utan.

Annicas snabba middagstips, ca 2 SmartPoints

Blanda räkor, dill, hackad lök och lite röd kaviar med en lätt naturell yoghurtsort. Fyll en baguette med röran och kanske ett salladsblad. Njut!