Christer, -23 kg

"Nu är det lika roligt att köpa kläder som när jag var tonåring!"
Publicerad 12 februari 2019

Christer, -23 kg

När ViktVäktarna® lanserade WW Flex för drygt ett år sedan beslöt sig makarna Christer och Lena för att hoppa på programmet tillsammans.

- Systemet med NollPointsmat och appen där man registrerar allt, lät som det skulle fungera för oss. Och minsann, kilona rasade! Och fort gick det, åtminstone för mig, trots dikeskörningar. Lena har lite kvar till målvikt, så jag tycker lite synd om henne… Men jag är säker på att hon kommer klara det!

Christer har kommit halvvägs i mål med hjälp av ViktVäktarna en gång innan, men då som passiv medlem när hans fru Lena var med.

- I stort sett varje måndag hela mitt vuxna liv har jag börjat med att vilja gå ner i vikt. Den här gången blev det verkligen annorlunda.

När vi pratas vid är Christer relativt nyopererad i ena knät. Han har slängt kryckorna men jobbar ändå halvtid.

- Jag opererades för artros. Det var under åren med övervikt som jag kände den tilltagande värken och detta var en av anledningarna till att vi bestämde oss för att ta tag i viktminskningen på allvar.

Christer, nu och då
Christer nu
Christer nu
Christer då
Christer då

Glada tillrop från coachen

Coachen Hanna Womelo i Västerås har betytt mycket för Christers framgång berättar han.

- Hon är helt sanslöst trevlig och bra som coach! Hon har alltid något positivt att komma med, glada tillrop som “Wow! Bara 1 kg upp!”. Alltid glimten i ögat och men ändå mån om disciplin på mötena.

Förutom mötena har Christer och Lena ovärderlig hjälp av varandra.

- De få gånger vi köper chips till exempel så blir det en påse istället för två. Och såna där karameller från ViktVäktarna kan vi nöja oss med bara 5 stycken var en lördagkväll istället för hela påsen. Vi hjälper varandra helt enkelt. Vi frågar oss om det är värt det, och då säger någon av oss “njae..”

Appen ligger också i toppen på listan över positiva saker med ViktVäktarna.

- Den är ju också helt grymt bra. När vi går och handlar ser vi ju direkt vad vi ska välja eller inte. Den underlättar något enormt!

Inspirerar sin omgivning

Numera är det regelbunden styrketräning som gäller, i sitt jobb går han så mycket som en mil om dagen och njuter av att alla kläder han provar sitter snyggt med en gång. Man kan verkligen höra på Christer att han mår bra och det verkar som hans energi och inspiration har spridit sig till omgivningen.

- En kollega på jobbet har också börjat till exempel. När jag var och klippte mig sist var det en ung kille i stolen bredvid som tyckte jag var “tight” och sa att “så där vill jag också se ut när jag är i din ålder”. Men det finns också de som tror att jag har blivit sjuk för att jag blivit så smal. Speciellt nu när jag har hoppat runt på kryckor också!

Christers WW ViktVäktarfavoriter