Coach Karin förmedlar matglädje på sitt möte

Publicerad 1 juni 2016

ViktVäktarna® kostexpert och eldsjäl Karin Nileskog, började sin resa hos ViktVäktarna som medlem för att sedan bli rekryterad till coach. Karin håller fortfarande ett möte i veckan vid sidan om sin heltidstjänst hos ViktVäktarna.

– Jag har en innerlig passion för mat och människor. Som coach hos ViktVäktarna får jag ta hand om människor och lära dem ett sunt förhållande till mat. Jag vill förmedla matglädje och att man kan fortsätta njuta av god mat och social samvaro även under viktminskningen.

Gått ner 24 kg

– Jag har alltid kämpat med övervikt men de verkliga problemen kom med mina graviditeter. Efter en semester bestämde jag mig för att det fick vara nog så då ringde jag en kompis som jag visste ville börja på ViktVäktarna och tillsammans gick vi till Folkets hus i Landskrona och skrev in oss.  

I april 1994 blev Karin guldmedlem och hade gått ner 24 kg. Hon blev rekryterad som coach direkt och det tog inte lång tid förrän hon hade så många som 13 möten i veckan! Hösten 1994 blev hon timanställd på kontoret och kombinerade anställningen med sitt coachande. Tillslut blev Karin fast anställd och år 2000 blev hon kost- och utbildningsansvarig.

– Men mitt möte på Folkets hus i Landskrona har jag haft kvar, gjorde endast ett kort uppehåll på grund av för mycket resande.

Idag håller Karin ett möte i veckan. Hon delar lokalen med två andra coacher och hennes son Hampus är hennes medhjälpare.

– Utan honom hade jag aldrig klarat av att ge god service till mina medlemmar och hand håller koll på allt det administrativa.

Coach Karin har möte

Världens roligaste jobb

Även om coachandet passar perfekt att kombinera med andra verksamheter så kräver det en del att ha ett möte vid sidan om en heltidstjänst, men Karin tycker att det ger så mycket tillbaka.

– Jag har världens roligaste jobb! Det är fantastiskt att få vara en del av människors förändring, ingen resa är den andra lik. Det är en fin gemenskap på mötet och alla stöttar varandra.  När man dessutom jobbar med ett program som går att anpassa till varje enskild individ känns det ännu bättre – och ViktVäktarnas koncept bygger ju på just det.    

Förutom att Karin har världens roligaste jobb bidrar coachandet till att hon får mer förståelse för vad medlemmarna vill ha och vad som fungerar ute på mötena.

Förankrad i verkligheten

Kostprogrammet hos ViktVäktarna utvecklas ständigt och Karins arbete med att förbättra och förändra programmet underlättas genom coachrollen.  Från sina medlemmar får hon viktig input och insyn i hur programmet tas emot i verkligheten.

– På mötet får jag idéer och uppslag till nya möten som jag tar med mig till kontoret och kan göra till verklighet. Jag vet vad som fungerar och vad som inte gör det, vilket hjälper mig i mitt dagliga arbete som kostexpert.

Karin är dessutom en trogen ViktVäktarmedlem och vet hur det är att kämpa med vikten. Hon har alltid massor med tips och tricks för att få programmet att fungera i vardagen och hon använder sig regelbundet av redskapen i app och på hemsidan.

– Jag sätter alltid mina medlemmar i fokus, men det underlättar att jag själv har gjort samma viktresa som de gör, jag vet ju vad de går igenom och hur det är att följa programmet.