Framgångshistoria - en bit på vägen: Freja -35 kg

- Idag är jag pigg, har ett hälsosamt helhetstänk och en livsstil som fungerar resten av livet. Jag har äntligen hittat den magiska balansen
Publicerad 4 februari 2022

När Frejas favoritklänning inte kändes bra och när det var jobbigt att sitta ner på golvet och leka med barnen kände hon att hon behövde en förändring för att kroppen skulle må bättre.

- En vän hade gått med några månader innan jag bestämde mig för att prova. Jag visste inte så mycket om ViktVäktarna® och trodde nog mer att det var för äldre damer, men jag insåg snabbt att det är ett program som fungerar för alla.

Flera hälsofördelar

Med hjälp av ViktVäktarna har hon nu gått ner 35 kg. Frejas mål från början var att gå ner i vikt för att kläderna skulle kännas bättre men hon insåg snart att viktnedgången hade flera hälsofördelar, det har hjälpt henne mycket att veta vilken mat hennes kropp mår bra av.

- Den största förändringen jag gjort är val av livsmedel, nu lägger jag till nyttiga råvaror, t.ex. en kålsallad som gör mig riktigt mätt och som är bra för mig och tar inte bort eller förbjuder något. Jag har hittat mitt lagom och på vilket sätt jag vill känna mig mätt på. Jag har även fått mer matglädje, det är kul att laga mat och söka efter nya recept.

Registrerar för att hitta motivationen

Motivationen går upp och ner som för oss alla men Freja har hittat sitt knep att hantera lite motigare tider.

- Jag fortsätter att regga, fast det känns jobbigt så är jag konsekvent med att skriva ner vad jag äter och ta mig ut på promenaden som jag vet att jag mår bra av. Jag plockar fram pannbenet, och då kommer motivationen efter ett tag.

Har hittat den magiska balansen

Freja har numera hittat balansen i njutningen. En hel dag behöver inte bli förstörd för att frukosten blev mindre bra, utan det går att rädda med andra val resten av dagen.

Det är helheten som spelar roll, jag vet att jag alltid kommer tillbaka på banan efter en middagsbjudning eller fika på stan. Det finns inga förbud och jag väljer själv hur jag vill lägga upp min dag och vecka beroende på vad jag ska hitta på.

Freja en bit på vägen & då:
Delar upp Veckobonusen

Hennes bästa livsmedel är ägg och havregryn och att ha en personlig NollPointslista har fått Freja att reflektera över vad hon vill äta varje dag. Frejas strategi är att dela upp Veckobonusen över veckan för att kunna njuta lite varje dag.

- Det kändes läskigt att äta Veckobonusen i början, jag var rädd att jag inte skulle gå ner i vikt. Men att portionera ut den känns bättre, den ingår ju i mitt program och är en del av min budget. Det fungerar för mig att dela upp den och inte spara den till en särskild dag.

Skippar vågen ett tag

Idag känner sig Freja pigg och glad. Hon har orken att planera sin mat och lägga upp en strategi för veckans matlådor. Hon har nu 5 kg kvar att gå ner och har tillsammans med sin coach bestämt sig för att inte väga sig på ett tag.

- Det är skönt att ha tagit det beslutet, i det stora hela handlar det om hur jag känner mig och jag mår så bra nu. Sedan är det dags att hitta min jämvikt och fortsätta jobba för att hålla min magiska balans, avslutar Freja.

🍛 Frejas recepttips